LdB FC valde mästartränare till ordförande

Det blev skifte bakom ordförandeklubban när LdB FC höll årsmöte på torsdagen. Anneli Andersson valdes efter avgående Maria Ivarsson. Anneli har unika meriter.
Anneli Andersson

Hon är nämligen den hittills enda kvinnliga tränaren som lett sitt lag till guld i Damallsvenskan, dessutom vunnit den som spelare. 1994 tog hon över som "nödlösning" alldeles i början av säsongen. Anneli hade inga meriter som tränare, däremot som spelare och sammanhållande länk i mittförsvaret. Hon kom till MFF från Öxabäck 1989. med en trippel i bagaget, d v s serieseger SM-guld och Cupguld 1988. Två SM-tecken och ett cupguld blev det som spelare i MFF 1990-91.

Det blev bara två landskamper då en hälskada satte stopp för spelarkarriären - samt ett ansvarsfullt civilt jobb.
Detta tillsammans med genuina fotbollskunskaper och fingertoppskänsla för vad som krävs av både spelare och klubb för att nå dit alla strävar kände LdB FC att Anneli Andersson var som klippt och skuren för, och hon valdes enhälligt av årsmötet.

Elisabeth 2010-02-26 13:37

Äntligen får Ldb en rakryggad ordförande som dessutom kan fotboll har en stor ryggsäck med erfarenheter som bara kan ge föreningen en skjuts framåt.

Grattis!

Elisabeth