Tufft år väntar Kristianstad DFF

För Kristianstads DFF väntar ett tufft år i Damallsvenskan. Häromdagen kom besked om att föreningen gick med storförlust 2009 och som en negativ konsekvens har spelartruppen minskat och består i dagsläget bara av 12 spelare.
Foto: Fredrik Hasselgren
Erla Arnadottir i rött med en glest besatt hemmaläktare i bakgrunden

Kristianstad DFF gick med över 650 000 kronor i förlust under 2009. En förlust som till största delen förklaras med uteblivna sponsorintäkter. Förutom detta har man stått utan ordförande en längre tid.
Kan elitlicensen vara i fara?
-Jag medger att det ser dystert ut men vi ihar redan tagit krafttag för att komma till rätta med problemen, säger Kristianstads sportchef Ulf Berglund.

Varför blev de så här och vad gör ni konkret för att få ihop ekonomin och vända underskottet?
-Fjolåret var jobbigt för många och för oss märktes det förstås när vi tappade cirka 350 000 i uteblivna sponsorintäkter. Publiktillströmning nästan halverades 2009 och det är förstås något vi också tappar intäkter på. I dagsläget måste vi alltså dra ner på det mesta och det inbegriper förstås även spelarlöner, förklarar Ulf.

Ni har förvånansvärt få spelare i truppen bara tolv i dagsläget. Räknar ni med fler spelare eller är det meningen att ni ska klara en säsong i Damallsvenskan med så få spelare?
-Det blir nog en rekordliten spelartrupp 2010, även om vi har någon mer spelare på lut som vi hoppas få klart med inom kort. Dessutom har vi egna spelare i leden som vi är beredda att lyfta upp. Sen får vi be en stilla bön om att vi inte får några allvarliga skador i truppen. Klarar vi av detta kritiska år ser vi rätt opitimistiskt på framtiden säger Ulf.

Rautamäki 2010-03-04 13:03

Stackars Kristianstad - och stackars spelare! Det blir en lång och kallsvettig vandring på slak lina en hel säsong. Men med guds försyn och bra skadeförebyggande åtgärder kan det gå vägen. Vi håller tummarna, KDFF!

Christian 2010-03-04 15:43

Heja KDFF

Skönt snart match igen, jag kommer vara där