LdB FC Malmö laddar i Turkiet

LdB FC och Kopparbergs/Göteborg har åkt till Turkiet för att finslipa formen inför Damallsvenskan som startar om ett par veckor. Martin Sjögren LdB FC:s tränare är nöjd över tillfället att få samla hela laget en tid. -Ja, det är lägligt att få en vecka med hela truppen. Den har ju varit splittrad ett tag nu när både Algarve och Cyprus Cup samt F19-landslagsturneringen i La Manga, Spanien, spelats.

Många lag söker sig numera till Turkiet för träningsläger och är fotbollsplanerna bara är i närheten av det skick som golfbanorna som ligger på rad runt kusten är så förstår i alla fall jag att Turkiet är ett givet val. Umeå IK som spelar kvartsfinal i Champions League mot Montpellier på onsdagen valde också Turkiet.

Förutom att ni får samlat spelarna ska ni spela en, eventuellt två, träningsmatcher. Den första mot Kopparbergs/Göteborg. Ett lag som många tror ska kunna utmana om seriesegerna även i år. Den matchen kan väl bli en rejäl värdemätare för er?
-Absolut, Göteborg har kvar stommen ifrån ifjol och har dessutom värvat klokt. För vår del blir det första matchen på ett par veckor och den känns välbehövlig.

Du pratar om eventuellt en match till. Vilka står då för motståndet?
-Det är inte säkert att den blir av men vi har haft kontakt med mot Zvesda 2005 ( finallag i UEFA Women's Cup 2008/2009 angående en match.
MSjogren200.jpg
Känns det som om du har fått den mix av spelare som kan lyfta laget mot högre mål i Damallsvenskan?
-Absolut och jag vill påstå att det är en härlig mix av nya unga samt rutinerade spelare som kommit till oss. Elin Rubensson (Stehag) och Amanda Ilerstedt (Karlskrona) tar för sig rejält och gör framsteg på framsteg och det ser så lätt ut. Att vi fick tillbaka Pavlina Scasna tycker jag är kanon. Hos henne gäller det att locka fram de kvalitéer hon har inom sig. Jag tycker inte att vi lyckats med det riktigt hittills. Hon har absolut en nivå till att komma upp i, tror Martin.

Australienska nyförvärvet Kathryn Gill ansluter truppen under veckan nere i Turkiet. Hon verkar redan i god form om man ser till hennes senaste två matcher med Australiens landslag där hon gjorde mål i båda?
- Något av det viktigaste när man letar en etablerad spelare att man vet vad man får och inte går på hörsägen. Katryn var bra ifjol i Sunnanå och har definitivt kvalitéer som vi tror gynnar vårt spel, säger Martin.

Hur ser det ut på fronten med skadade spelare?
-De flesta är på väg tillbaka. Det är som det är med Linda Forsberg, hon dras med småskavanker och det har även varit från och till vad det gäller Nera Smajic. Men i Neras fall har nog läkarna hittat felet nu. Det är något runt menisken som gör att knäet svullnar upp vid tuffare träning. Christina Öyangen Örntoft är i full gång med träningen men tar det lite lugnt i matchmomenten. En prognos för comeback kan ligga mellan 4-7 veckor för henne, däremot har Sara Storck lite längre kvar till comeback. Hennes knäskada var lite mer komplicerad och dessutom ådrog hon sig en muskelbristning för en månad sedan. Ett bakslag som saktade ner rehabprocessen lite.

Men annars är väl Sara aktuell för U20-VM?
-Visst är det så men det får nog ses som en ren bonus om hon klarar att bli i matchform tills dess, säger Martin men hoppas gör vi förstås, tillägger han.