Hammarby mörkar inte om svarta siffror

Hammarby Damfotboll presenterade svarta siffror för fjärde året i rad i samband med årsmötet på torsdagen. Annika Vikander blev enhälligt omvald som ordförande för ännu ett år.

Fyra nya ordinarie styrelseledamöter valdes in.
Annika Vikander ser fram emot 2010.
- Föreningen firar 40 år, vi har en spännande damallsvensk trupp med Lars Pihl som ny huvudtränare och vi har en stark växande ungdomsverksamhet, säger Annika Vikander.
Hammarby Damfotboll kan redovisa en vinst på 129.000 kr och har 134.000 i eget kapital.
Hur är detta möjligt?
- Vi har ökat sponsorintäkterna samtidigt som inte mer pengar använts än de vi har, dessutom har vi inte bundit upp oss för långa spelarkontrakt. 250.000 kr har kunnat öronmärkas till bl a spelarutveckling.

2010 fortsätter Hammarby sin föreningsutveckling och styrelsen förstärks med ett antal nyakompetenser. Bland dessa återfinns Maria Sarensten som på torsdagens årsmöte valdes in i styrelsen som ny kassör för Hammarby Damfotboll.
- Det ska bli spännande att vara med ta föreningen till nästa steg. Tack vare det positiva ekonomiska resultatet har Hammarby Damfotboll goda möjligheter att utvecklas, säger Maria Sarensten som till vardags arbetar som financial controller på ett internationellt kosmetikföretag.

Hammarby Damfotbolls styrelse 2010:
Annika Vikander, ordförande (omval), Lena Bülow, vice ordförande (omval) Maria Sarensten, kassör (nyval), Johan Borglund (omval), Maria Strandberg (omval), Daniel Bredefeldt (nyval), Joakim Kellner (nyval),Michele Di Dato (nyval)

Taggar:
Fråga 2010-03-12 21:52

Varför ska man mörka svarta siffror?