Elin sänkte Danmark i F17-returen

Elin Rubensson håller sitt snitt med mål i varje landskamp. Hon gjorde det som innebar att Sveriges F17 vann över Danmark med 1-0 (0-0) i lördagens returmöte.

Matchen fick flyttas till en träningsplan med konstgräs. Det duggregnade hela matchen men synbarligen inverkade det inte så mycket på spelet.
Sverige hade grepp om spelet och backlinjen var hundraprocentig.

Frisparken av Karoline Smidt Nielsen i mitten av första halvlek var Danmarks första och skulle det visa sig enda gången Emelie Lundberg (Eskilstuna United) i målet måste sträcka sig i hela sin längd.
Förutom målet i andra halvlek stod Elin Rubensson för smarta framspelningar. En sådan fick hon själv från Nina Jakobsson (Morön) då danska målvakten räddade närskottet.

Petra Andersson (AIK) tog stort ansvar på mittfältet och slog frisparkarna. Efter en av dem var Hanna Glas (Sundsvalls DFF) nära att göra mål på en bicycleta.
Magdalena Ericsson (Hammarby) var ännu närmare när bollen tog i ribbans överkant.

Förbundskapten Marie Bengtsson kunde göra sina byten utan att Danmark kunde vinna något på det.
- Vi hade svårt att få bollar bakom deras backlinje i första halvlek. Det blev bättre i andra.. Sedan hade vi den underbara djupledsbollen från Julia Karlenäs till Elin Rubensson som fick bollen precis i luckan mellan de båda danska mittbackarna och hur kyligt som helt sprang sig fri och sköt ett behärskat lågt skott i mål, säger Marie Bengtsson.

Dessförinnan hade Emma Holmgren (Sundsvalls DFF) ett skott som danska målvakten tippade över via ribban.
Madeleine Stegius (Boo IF) placerade ett skott ur vinkel som studsade ut från stolpens insida i de sista minuterna.

HE 2010-03-21 20:58

Rättelse Madeleine Stegius Boo FF inte Boo IF

Gäst 2010-03-21 21:01

Imponerande resultat för detta landslag födda -93 såg att dom även slagit Tyskland i somras, dags för reportage o lite mer info ?

Gäst 2010-03-22 13:18

kan bara hålla med förgående, kanske dags att presentera detta lag lite närmare.

Om jag läst rätt har laget bara förlorat en match under ett års tid, en vänskap mot Norge. Skall snart spela EM kval två i Ukraina och har chans att komma till slutspel,

där fyra bästa lagen är kvar i Europa