Nya Nigeria-spelare till Piteå

När Piteå IF möter Sunnanå i träningsmatch på lördag kommer Piteå IF med två nya spelare från Nigeria, Rosemary Okesie, 23, och Ijeoma Obi, 25, båda anfallare.

Rosemary med smeknamnet “Afara”, har bl a fram tills 2008 spelat med OB i den danska ligan men den senaste säsongen i Nigerias högsta liga. Hon var även med i U19-VM 2004 i Thailand och brukar vara en av totalt 40 spelare som tas ut till landslagsläger, inför större mästerskap.

Ijeoma har även hon förflutet i ett nordiskt land, då hon fram tills i fjol spelade med KMF Kuopio i den finska ligan. Ijeoma slog igenom i den nigerianska ligan 2004 med sin fart, teknik och målfarlighet och belönades med bl a att bli uttagen i Nigerias landslagstrupp till Afrikanska Mästerkapen 2004.

På måndag anländer preliminärt de två andra spelarna till Piteå, mittfältaren Maureen Eke, 23 år, och målvakten Christy Bulus, 21 år.
Maureen gjorde tre mål i 8-0 matchen mot Finland 2006 och är en av de bästa offensiva mittfältarna i den nigerianska ligan. Maureen har ett mycket bra skott, är stor och stark och positionssäker.
Christy Bulus, 21 år är förstemålvakt i en av Nigerias toppklubbar, Pelican Stars från Calabar. Christy stod bara de två första matcherna i U20-VM 2006, bl a 3-2-matchen mot Kanada, där samtliga tre kanadensiska spelarna som var med i Piteå IF 2009, deltog. Christy är även på senare år ofta med på Nigerias landslagsläger.

Blev Piteå IF inte bränd av att de två nigerianska spelarna Oneme Ebi och Sarah Michael plötsligt gick till Djurgården istället?
- Vi har lagt det bakom oss. Visst, de bröt ett avtal med oss, säger Piteå IFs tränare Peter Grundström.

Blir det inte mycket med fyra nya spelare i laget med mindre än en månad till seriepremiären?
- Nu är det inte säkert att alla erbjuds att stanna. Det får visa sig efter träningar och matcher.

Hur står det till med truppen i övrigt, Piteå IF målas av många upp som favorit till seriesegern i Norrettan?
- Det ser bra ut. Vi har bara en långtidsskadad spelare (korsband), Linnea Nilsson-Waara som vi tyvärr måste räkna bort den här säsongen, säger Peter Grundström.

Håkan 2010-03-26 10:07

Har inte Piteå redan en kanadensisk målvakt?

Jessica 2010-03-26 10:55

Man kanske behöver en andra målvakt , ingen kan klara sig på bara 1