Underskatta inte nya tuffa Djurgården

Årets upplaga av Djurgården ser helt annorlunda ut än fjolårets. Ett mycket ungt lagt ska strax börja träna när damfotboll.com hälsar på. Lagkapten i den nya truppen och Victoria Sandell Svenssons efterträdare i den rollen är Elin Cederroos.
Elin Cederroos

De flesta minns henne i grönt och vitt när hon spelade i Hammarby de senaste fyra säsongerna, då hette hon Sölveskog i efternamn.
Vad fick dig att lämna Hammarby och välja ett Djurgården där många spelare, bl a Victoria Sandell Svensson, Marijke Callebaut, Linda Sällström och många andra har slutat eller lämnat klubben?
-Främst ville jag ha ett miljöombyte. Jag hade varit i Hammarby i fyra år och ville ha förändring. Sen har Djurgården alltid haft en viss träningsfilosofi med hård träning och det är väl det jag också känner för. Jag behövde en nytändning, en ny klubb, nya lagkamrater.

Ganska många tror att Djurgården hamnar långt ner i tabellen. Ändå har ni haft fina resultat under försäsongen: vinst mot AIK, Tyresö, Hammarby, oavgjort mot mästarna Linköping…
-Ja, det har gått väldigt bra. Vi har en otrolig arbetsvilja, bra inställning. Sen kan man inte sticka under stolen att vi har ett orutinerat lag. Det finns bra förutsättningar, men säsongen är lång. Potentialen finns där att slå vilket lag som helst, ibland har vi spelat strålande offensivt och defensivt.

Vad är det som ni måste förbättra mest?
-Det viktigaste är nog att få in mer rutin och den lär vi få genom att spela riktiga tävlingsmatcher.
Vem vinner medaljerna?
-Jag tror också att mycket pekar på Göteborg, de kunde ju behålla de flesta spelarna, sen tror jag också att Malmö blir starkt.
På vilken plats kommer Djurgården att hamna?
-Vi har ingen resultatmålsättning. Vi jobbar inför kommande säsonger med en ny trupp. Först och främst vill vi klara kontraktet med så god marginal som möjligt.

Elin Cederroos säger att det kommer att smälla när man möter Djurgården i år. Att laget har tappat många målfarliga spelare är säkerligen inte bra, men samtidigt tror hon att man i nigerianskan Sarah Michael och Alex Höglund har två som kommer att kliva fram.
-Sen kommer Emma Lundh tillbaka och hon tar mycket mer ansvar än någonsin. Vi har bevisat att vi kan göra mål, säger Elin.

När hon inte tränar eller spelar fotboll jobbar hon som nyexaminerad idrottslärare i ett företag som hon precis har startat. Senast hon var lagkapten var i Harmångers IFs flicklag och i Hälsinglands Distriktslag. Men rutinen från en del allsvenska säsonger föranledde tränarna att föreslå Elin som lagkapten, en roll som hon trivas i.
-Som mittback ska man ju alltid vara mycket uppmärksam och leda så det är inte främmande, säger hon.
Tyresö på måndag. Vad tycks?
-Jag tror att det har inte stigit nån åt huvudet att vi vann med 4:1 i träningsmatchen. Vi vet lite hur de vill spela och vi ska försöka utnyttja det. Nu blir det mer ytor än i matchen borta i Tyresö, men underlaget på måndag är säkert inte perfekt. Vi får se hur mycket grönt gräs det finns där efter vintern, säger Elin Cederroos.

Gäst 2010-03-31 15:09

alexandra höglund och emma lundh? dem två spelarna som knappt platsade i dem två norrettan lagen dem var utlånade till.. Varför nämner man inte djurgårdens bästa spelare med mest potential och mest talang! Matilda Rosqvist! Lätt bäst i dif i år!

DIFDAMsaman 2010-03-31 16:39

nja jag håller inte med det finns många talanger i difs nya lag vist var Matilda Rosenqvist en av dom första som klev fram men jag tycker man också måste nämna den yngsta spelaren i damallsvenskan Irma Helin som bara är 15 år och lekte med gnaget som jag vet inte vad endå sa hon själv att hon var rätt trött i den matchen ska också till läggas att 15 åringen leder difdams poängliga nu bara under tränings matcherna och att hon slog hammarby i prinsip själv förra året och då var hon 14 år då hon skrev på för djurgården och gjorde 2 mål på bajen mer en vad aik orkade med att göra 1 mål fick aik på hammarby som resultat förra året endå spelade irma bara en match. men aik måste jobba med kontidions träning om dom ska upp sorry aik men det håller inte att spela som ni gjorde mot djurgården aik valde en svår väg alla spelarna gjorde det i matchen mot dif ni kan se det på webb tvn här om ni inte tror mig ?

Anette Börjesson 2010-03-31 18:05

har du slut på punkter och stora bokstäver Saman?

DIFDAMsaman 2010-03-31 19:28

nej men jag tyckte det var lite konstigt. att du tippade dif som sist. grundar du det på hur dom spelat i tränings matcherna eller ?. jag vet att du kanske bara schansade men jag tror aik kommer hamna längre ner en djurgården för djurgården har spelat bättre och det har väll du också sätt och specielt 15 åringen

DIFDAMsaman 2010-03-31 19:57

underskatta inte dif? var det inte du som skrev det?. på radion säger du att dom ska komma 12 typ är inte det underskattning i så fall

Gäst 2010-03-31 18:25

Jag trodde att Djurgården skulle spela mycket sämre med det nya laget dom har men dom har överraskat i träningsmatcherna. Nu är det just träningsmatcher så jag måste nog hålla kvar vid min åsikt att dom får det jätte svårt i år. Dom får visa att jag har fel. Alexandra och Emma spelade väl nonstop i dom lag dom var utlånade till förra året. Du kan inte ha sett dom spela.

The Observer 2010-03-31 18:42

I matchen mot LFC i Nyköping nyligen visade DIF just god arbetsvilja och var inte alls ofarliga. Men matchrapporten på DIF hemsida var inte lika imponerade - jag trodde först att jag läste om en helt annan match och att bara otur hindrade DIF från en förkrossande seger och - riktigt så var det ju inte!

Fina försäsongsresultat fungerar nog bra som "bränsle" och "peppning" - men med en tidig förlust i serien är naturligtvis det mesta det "kapitalet" bortblåst....

Nej, jag tror mycket väl att Djurgården kan klara sig med en mittenplacering i serien och (om jag vågar ta in Tyresö och AIK i kvintetten) kanske till och med bland de bättre Stockholmslagen. Det är väl i sådana här lägen klubbkultur och liknande ska visa sig och kompensera för ungdomlig orutin? Lycka till!

Marcus 2010-03-31 23:08

Det går inte att läsa vad saman skriver. Men försäsongsmatcher spelar ingen som helst roll om man inte får en bra start på serien. Man behöver bara titta på vilka spelare Dif har så ser man att det definitivt blir undre halvan för blåränderna.

Gäst 2010-04-02 00:01

undrehalvan`? jag tror aik kommer åka ut för att dom har så dålig kondis i sitt lag maja åhström kommer hålla ner sifrorna men dif kommer klara sig

Gäst 2010-03-31 23:35

Men herregud sluta kommentera hur folk skriver! Alla skriver väl så gott dom kan...