Sunnanå tvingas spela i Umeå?

Norrvallas konstgräsplan och faciliteterna kring denna godkänns inte som arena för matcher i Damallsvenskan. Det har Sunnanå SK fått veta av Svenska Fotbollförbundet.

- Vi har haft dispens men det lär vi inte få ytterligare en gång, säger Sunnanå damfotbolls ordförande Sören Gustafsson till damfotboll.com.

Förutom att kvaliteten på konstgräset inte längre duger är det placeringen av speakertornet som inte längre ligger vid mittlinjen utan har rmåst flyttas fem meter åt den ena planhalvan till följd av bygget av fotbollshallen.
- Det är dessutom bara tre meter högt och det är för lågt för tevekamerornas placering. Omklädningsmöjligheterna ska vi nog kunna lösa men det andra är planägarens, d v s Skellefteå kommuns åtaganden. Jag är rätt säker på att eftersom bristerna ännu inte rättats till så lär det inte hinnas med tills vi ska möta Hammarby den 10 april.
Vad har Sunnanå för alternativ?
- Det finns Guldvallen i Skelleftehamn men där kommer man inte heller högre upp än tre meter. I och för sig lär det väl inte bli någon tevesändning men bestämmelser är bestämmelser.
Och då återstår?
- Då får vi dra ner matchen till Umeå. Fler besked får vi återkomma med, säger Sören Gustafsson.

Taggar:
UIK-fan 2010-04-03 20:51

Ni är så välkomna på gamliavallen, trevligt att hjälpa grannen - och vi som tittar på kan kanske hitta nya idolar