Tyresö lånar hemmaplan hos Hammarby

Lördagens match i Damallsvenskan mellan Tyresö FF och KIF Örebro blir den fjärde under de två första omgångarna som inte spelas på hemmalagets ordinarie plan.

Bollmoravallen i Tyresö håller på att förses med ny huvudläktare, nya ljusmaster, nya avbytarbås och nytt uppvärmt konstgräs och därför flyttas matchen mot KIF Örebro till Hammarbys Kanalplan i Stockholm. Matchtiden blir densamma, lördag kl 14.00.

När KIF Örebro ska ta emot Tyresö FF i slutet av juni håller Behrn Arena på att renoveras. Det kunde sett utifrån varit smart att ha bytt hemma- och bortamatcher med varandra.

Matcherna i Damallsvenskans första omgång som tvingades flytta var Linköping-Kopparbergs/Göteborg från Folkungavallen till Nya Parken i Norrköping, Djurgården - Tyresö från Kristineberg till Stockholm Stadion till Östermalms ip och Jitex-Umeå IK från Mölndal till Valhalla i Göteborg.

Rufus 2010-04-08 12:15

Damfotbollsspelare är ett härdat och uthärdande släkte. Inget kan förvåna dem längre: arenabyten, skiftande underlag, ändrade matchtider, ojämn domatkvalitet etcetera, etcetera. Har en känsla av att man på herrsidan inte (alltid) är lika tålmodiga och gnällfria när man utsätts för allehanda prövningar!

Rainer Fussgänger 2010-04-08 16:35

Det är alldeles sant, Rufus. Speciellt spelarna och ledarna i både Djurgården och Hammarby fick härda ut tuffa veckor den här vintern. Kom hem lite strax innan midnatt efter mkt sena träningar på alla möjliga platser i och utanför Stockholm.

Lördagens hemmamatch för Tyresö mot KIF Örebro på Kanalplan har dock en mer positivare anledning. Tyresö-tjejerna lär få en uppfräschad och fin Bollmoravallen efter allt arbete snart.