Ännu en lagläkare lämnar

Historien upprepar sig. En av Sveriges auktoriteter på idrottsskador och i synnerhet ortopediska lämnar som läkare för ett lag i Damallsvenskan.

Markus Waldén som är läkare i projektet Knäkontroll har de senaste säsongerna varit medicinskt ansvarig i Kristianstads DFF. Han lämnar nu uppdraget som lagläkare med omedelbar verkan. Anledningen är en förtroendekris.

När Markus Waldén påpekade olämpligheten att spelare sökte vård hos andra läkare fick han löfte om att det inte skulle upprepas.

– Jag kan inte sitta som matchläkare och ta ansvar för våra spelare när det springer spelare på planen med skador som jag inte har en aning om, säger Markus Waldén till Kristianstadsbladet.

Han tycker sig inte ha haft tillräckligt uppbackning från klubbledningen för sin uppfattning om ansvarsfördelningen mellan uppgifterna i laget.

2007 kom det till en brytning mellan Linköpings FC och dåvarande lagläkaren professor Jan Ekstrand när Josefine Öqvist valde att låta sig korsbandsopereras på en annan klinik.

GÄST 2010-04-14 12:01

Det gick ju bra bra för jossan. Hon kanske skulle ha valt Ekstrand i stället.

Maria 2010-04-14 13:06

Vad jag vet fungerar Jossans knän optimalt. Hon valde att operera sig hos samma läkare som opererade hennes första korsband, då det endast tog 3 månader att komma tillbaka. Inte så konstigt att man väljer en läkare som man har förtroende för. Att det tillkom komplikationer senaste gången är såklart väldigt tråkigt, men det kan hända alla (infektionsrisken när man opererar).