Målrikt i Göteborg

Det blev ingen promenadseger för favorittippade Kopparbergs/Göteborg mot Kristianstads DFF. De båda lagens skyttedrottningar Linnea Liljegärd och Susanne Moberg spelade oavgjort med varandra men matchen slutade 4-2 (3-1).

Marlene Sjöberg slog inläggen till Kopparbergs/Göteborgs båda första mål. Linnea Liljegärd gjorde 1-0 redan efter 5 minuter.
Efter en hörna kvitterade Kristianstads toppskytt Susanne Moberg ett par minuter senare.
Lisa Dahlkvist gjorde 2-1 och Linnea 3-1.
Tio minuter in på andra halvlek reducerade Susanne Moberg till 3-2 åter efter Margret Lara Vidarsdottirs förarbete, det var även hon som lade hörnan till kvitteringen.
Sista målet blev hemmalagets när Sara Lindén dribblade sig fri en kvart före slut.

- Jag är jättenöjd med vinsten och första halvlek, men inte med spelet i den andra. Vi var inte bekväma med bollen i den här matchen, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.
- Efter Kristianstads reducering hade de en stark period när de satte hög press på oss. Laget spelar med mer självförtroende än när vi möt tdem tidigare. Sussie Nilsson som vikarierade för Hedvig Lindahl i vårt mål utförde två avgörande prakträddningar. Av utespelarna betecknar jag ytterbacken Catrine Johanssons insats som närmast felfri. Hon spelade för övrigt fram till 3-1-målet.