Polis misshandlade spelare på plan

En kvinnlig polis som privat ingick i publiken till en dammatch i Tyskland tog sig ett par minuter före slut in på plan och gav sig på två spelare som misshandlades svårt.

Det hände i semifinalen i delstatens Hessens cupturnering mellan VfR Limburg och Germania Wiesbaden, rapporterar damfotboll.com´s Tysklands-korrespondent.
Enligt vittnen attackerades först en Limburg-spelare med knytnävslag och en tillskyndande lagkamrat träffades i tinningen.
Båda fick föras till sjukhus. Den ena av dem har fått flera benbrott i ansiktet samt hjärnskakning, den andra en svår huvudskada.

Polisen var i Limburg som Wiesbaden-supporter, bortalaget ledde med 1-0 när en Limburg-spelare krokade en motståndare. Polisen som stod bakom ena målet rusade in på plan och attackerade den tacklande hemmaspelaren. Först när ordningsvakter sprang ner från huvudläktaren kunde de med hjälp av andra spelare stoppa den våldsamma supportern. Hon kommer med största sannolikhet att bli portad från alla fotbollsmatcher i Tyskland förutom att åtalas för misshandel.
Sedan tidigare bestämt ska företrädare för Tysklands fotbollförbund, politiska partier och polis träffas den 23 april för att diskutera åtgärder mot supportervåldet i anslutning till matcher.

Taggar: