Piteå levde upp till favoritskapet

Piteå IF´s målsättning är att ta sig tillbaka till Damallsvenskan igen. Idag kom man en bit på väg genom att slå Danmarks IF med 3-1 i seriepremiären.

- Det syns att Piteå har spelat i Damallsvenskan, spelarna har bra tempo i kroppen och snabba passningar, säger Danmarks tränare Max Andersson efter förlusten.
- Vi hade 0-0 i halvtid och det var vi väldigt nöjda med. I andra halvlek började vi tappa boll centralt vilket vi inte brukar göra och det gjorde att vi började känna oss osäkra.
1-0 målet var ett skott från 24-25 meter av Piteå´s June Pedersen i den 52:a minuten. Bollen gick lite till vänster om vår målvakt Åsa Vallgårda och jag tycker nog att hon stod litet felplacerad. Det var lite surt.

Vad säger du om Danmarks spel?
- Efter en riktig smäll i Upplandsupen i veckan där vi förlorade mot ett div 2-lag så tycker jag att vi hade en helt annan inställning idag. Vi hade mycket hjärta och bra organisation. Piteå hade dock ett annat tempo i passningarna. Jag är nog lite missnöjd med att vi inte tog någon poäng. När vi reducerade till 1-2 kändes det som om vi var på gång. Men de gör 3-1 på i princip samma sätt som 2-0. Båda var hörnor som målvakten boxade ut. Det blev lite rörigt framför mål och Jennifer Rönnberg kunde sätta 2-0 målet i den 59 minuten och Camilla Johansson 3-1 i den 70:e. Därefter flyttade vi upp mer folk vilket gjorde att Piteå fick några vassa chanser, men det gav ingen utdelning vilket var skönt.

Är det någon av Danmarks spelare som du var speciellt nöjd med.
- Jag ger högermittfältaren Jenny Jansson och högerbacken Malin Winberg var sitt extra plus, avslutar Max.

Gäst 2010-04-18 22:32

Har vi sett samma match?
Piteå var ju fullständigt överlägsna. Danmark ägde 5 min i början av andra halvlek, i övrigt var det Piteås match. Det blev ju inte ens oroligt efter Danmarks reducering. Att offentligt kritisera sin målvakt låter lite illa när det är hon som räddat laget från en betydligt större förlust.

Gäst 2010-04-19 11:13

Nåja, så jäkla överlägsna är inte Piteå, då skulle dom vara kvar i allsvenskan...

Gäst 2010-04-20 16:16

Förstår inte vad Piteås överlägsenhet i söndagens match mot Danmark har med vilken division de spelar i. De var överlägsna i denna match det betyder inte att de per automatik ska vinna serien, det kan vara så att de till och med hamnar på undre halvan av tabellen när serien är färdig, men även om det händer så var de överlägsna mot Danmark i första omgången.

matsf 2010-04-22 14:15

Sicket svammel. Piteå var tyngre och mycket bestämdare när chanserna dök upp, därav de två målen efter hörna. Antagligen den skillnaden som kommer av att de en gång lyckats ta sig till Damallsvenskan och mycket troligt gör det omedelbart igen i år. Men de var långt ifrån överlägsna. Mest var det kamp över hela plan där Piteå var lite vassare i avgörande moment. Åsa räddade bla två frilägen. Danmark däremot strandade innan avslut eller fick resultatlösa hörnor. Jag är övertygad om att Piteå går upp direkt men tror att Danmark kommer slåss om 2:a eller 3:e platsen.