Linköpings FC tar buss till Umeå

Flygproblemen fortsätter att ställa till det för alla och för att säkerställa spel i helgens match borta mot Umeå IK har Linköpings FC garderat sig och redan beställt buss.

Linköpings FC:s klubbdirektör Anders Mäki förklarar:
- Vi vill ogärna ställa in en match. På hemmaplan gäller mottot "spel till varje pris" och då gäller det också för oss att verka åt det andra hållet. Dessutom har Umeå redan åkt på en uppskjuten match och jag tror inte det vore lyckat om vi började med att ställa in matcher i Damallsvenskan. Ingen vet hur länge problemen med vulkanaskan kommer att bestå och i dagens besked ifrån Luftfartsverket ser man inte direkt någon ljusning.

Ser du någon nackdel för dina spelare att åka buss?
- Inte direkt, våra hockeyjuniorer gör det alltid vid längre resor och som läget är nu är det nog bättre att man får ett tidigt besked om att det är buss som gäller, hellre än att spelarna går i ovisshet.

Linköpings tränare Jörgen Petersson ser positivt på bussresan:
- Man måste vara förberedd på det mesta och att åka buss är inte hela världen. Tidsmässigt är det ingen jätteskillnad, vi åker upp till Sundsvall på lördag, övernattar och tar sen resten av biten söndag förmiddag. Efter matchen åker vi hem direkt och istället för att vara hemma söndag vid midnatt är vi hemma måndag morgon. Spelarna är informerade om ändringen, säger Jörgen.