Lotta Schelin gipsad - borta från Champions League

En skada i en internmatch stoppar Lotta Schelin ifrån spel de närmaste två månaderna. Umeå IK slipper alltså att åter stå öga mot öga med Lotta som låg bakom mycket av Lyons offensiv i den första semifinalen av Champions League

Hur gick det till?
-Jag fastnade med foten i gräset när jag blev glidtacklad. Jag fick tryck nedåt mot foten när benet var böjt och plötsligt hörde jag bara hur det krasade till i foten. Jag blev rädd och så gjorde det lite ont, men bara en stund.

Lotta gipsades i tisdags för att ett ben i foten skall kunna läka ihop. Hon skall ha gipset i tre veckor och därefter väntar rehab i cirka 6-8 veckor.
Hur gick tankarna då direkt när du skadades?
-Att detta inte hänt om vi åkt till Umeå och att skit nu missar jag semifinalen och en eventuell final i Champions League, säger Lotta snabbt.

Och nu några dagar efter tänker du?
-Att det inte är något att göra åt och att jag får lite tid att åka hem till Göteborg och umgås med familjen. Jag följer med upp till Umeå nästa vecka och stannar sen kvar i Sverige.

Lyon spelar semifinal i Franska Cupen i Paris på söndagen och flyger därifrån till Umeå på måndagen om nu inte vulkanaskan sätter stopp för ytterligare flygningar inom Europa.

Madde 2010-04-22 17:52

Synd! Tyckte man kunde se lite av den "gamla" Schelin i matchen mot Umeå. D.v.s lite av det spel som gjorde(gör) henne till topp-5 i världen i mitt tycke.

Mattias L 2010-04-22 18:23

Så förskräckligt synd om Lotta, all min sympati och medkänsla för en stor spelare!!