Flyt för Linnea Liljegärd

2-1 till gästerna. En aning oförtjänt. Tur för Göteborg. Otur för Hammarby. Så kan man bäst sammanfatta matchen mellan Hammarby IF DFF och Kopparbergs/Göteborg FC. Linnea Liljegärd gjorde båda bortamålen.

Före matchstart pratade Hammarbys tränare Lars Pihl om en tuff utmaning men också möjligheten att sno poäng mot en av förhandsfavoriterna – Kopparbergs/Göteborg.
Och sett till den första halvleken skulle den förhoppningen kunna blivit verklighet. Gästande Kopparbergs/Göteborg, med målvakten Hedvig Lindahl tillbaka efter avstängning och Johanna Almgren åter i startelvan efter en tids skadebekymmer, började matchen bäst. Med Lisa Dahlkvist och Almgren på mittfältet kontrollerade KGFC matchen inledningsvis. Men allteftersom minuterna tickade iväg tappade gästerna det lilla övertag de haft från start och Hammarby kom allt bättre in i matchen. Dock gick anfallsspelet i stå och Hammarbys anfallsstjärna Nazanin Vaseghpanah stoppades effektivt av KGFC-försvaret.
Daniella Chamoun, som gjorde Hammarbys mål i förlustmatchen mot Jitex, tog plats i startelvan denna match men inte heller hon lyckades komma förbi mittlåset Jane Törnqvist och Stina Segerström.

Hammarby var det bättre laget sett över de första 45 minuterna med ett passningsspel som kändes betydligt bättre än gästernas som såg stundtals oinspirerat ut. Anfallsesset Linnea Liljegärd gjorde inte mycket väsen av sig. Hennes anfallskollega för dagen, Olivia Schough som förpassade Sara Lindén till bänken, fick inte heller hon till det.
När domaren blåste av för haltidsvila kunde en halvlek utan heta målchanser men med slarvigt pasningsspel och stundtals bedrövliga bollmottagningar skrivas till handlingarna.

Riktigt vad Lars Pihl och Hammabry pratade om under halvtidsvilan är okänt, men helt klart hade Hammarby en bättre attityd med sig in i den andra halvleken. Fler bollar vanns, det fanns mer tyngd i närkamperna och man kom till fler avslut. Något som till en början tycktes överraska Kopparbergs/Göteborg, som var mycket blekt i vissa perioder.

Helt logiskt, och välförtjänt tog Hammarby ledningen några minuter in i den andra halvleken. Nazanin Vaseghpanah och Daniella Chamoun fick till ett riktigt fint samarbete som tillslut resulterade i ett avslut på mål. Returen nådde Therese Brogårde som från sin position utanför straffområdet lyfte in bollen i mål till 1-0 med ett fint långskott.

Man kan tänka att detta mål skulle väckt Kopparbergs/Göteborg, men faktum är att under en period skapade man ingenting – absolut ingenting. Men det skulle bli bättre. Inte helt oväntat var det skyttedrottningen Liljegärd och vände matchen till Kopparbergs/Göteborgs fördel. Efter 60 minuters spel nådde ett inlägg från vänsterkanten Liljegärd som lyckades få bollen i hög båge över Minna Meriluoto i Hammarby-målet och in i nätmaskorna.
Här bör nämnas att inte heller kvitteringen kändes välförtjänt.
– När vi gjorde 1-1 tänkte jag att det var ett resultat vi får vara nöjda med, säger Liljegärd själv efter matchen.

Nöjda med en poäng eller ej, Liljegärd och hennes lagkamrater skulle få mer än en att glädja sig åt under hemresan tillbaka till Götet. För i den 86:e minuten, när Kopparbergs/Göteborg troligen var mer nöjt med oavgjort än Hammarby, kom det avgörande målet. Även detta efter ett inlägg, från Caroline Näfver, och även denna gång signerades målet av förra årets skytteligavinnare – Linnea Liljegärd.
– Det var ett inlägg, jag går upp och har en back i ryggen. Målvakten går ut och det blir en kollision. Men bollen gick ju in så, säger tvåmålsskytten.

Matchen slutade således med de siffror Lars Pihl förutspått före matchen – 2-1, tyvärr för Pihl och hans manskap var det inte de som gick vinnande ut ur matchen.
– Det börjar bli tjatigt att spela bra med förlora med ett mål, suckar Pihl efter matchen och det går inte att ta miste på att han är besviken över resultatet.
– Vi gav dem en ordentlig fajt idag. Det är bittert att inte få med sig några poäng, fortsätter han. Och får medhåll av sin adept, Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson:

– Hammarby gör en jättebra match. Vi kom undan med blotta förskräckelsen och ska vara tacksamma över att vi tar tre poäng, förklarar han.
– Det blev kallt på slutet, spelet värmde ju inte precis, säger Torbjörn Nilsson och lyckas med de orden sammanfatta matchen från sitt lags sida.

Hammarbys spel värmde mer än det gjort under säsongens tidigare matcher, men det får ändå fortsätta vänta på första trepoängaren.

Publik 2010-04-25 21:42

Så som Kopparberg uppträder och spelar så kommer man förmodligen inte ens bli bästa laget i Göteborg , nä man klarar inte av pressen att vara förhandsfavoriter för hade man klarat den pressen hade Kopparberg blivit svenska mästareredan förra året. Ett av Göteborgs probelm är att man har alldeles för mågna tröga och långsamma spelare det kommmer inte att hålla, det behövs betydligt mer speed
för att hänga med.