Umeås 1-0-seger i underkant

Ett mål i den 82:a minuten tog Umeå IK vidare till åttondelsfinal i Svenska Cupen. Men laget skapade flera fina lägen än så och skulle ha kunnat få in fler bollar och skulle ha kunnat få in fler bollar om inte Piteås målvakt Christy Bulus och backlinjen storspelat ..

-Vi gör en jättebra match och kommer till flera öppna mållägen, sen gör vi visserligen inte mål förrän på slutet, säger Joakim Blomqvist.

Matchens allsvenska lag kom till spel utan landslagsaktuella Sofia Jakobsson, Anna Paulsson stod över helt och Maija Saari kom inte in förrän under den sista kvarten. Ändå klev man fram med en fartfylld, stark offensiv och Piteås målvakt Christy Bulus som stod för första gången i sitt nya lag fick mycket att göra..

- Ett steg i rätt riktning, det offensiva spelet börjar sätta sig, säger Joakim Blomqvist.

Målet var ett snyggt samarbete mellan till att börja med Frida Östberg och Emmelie Konradsson som väggspelade och fick fram bollen till Therese Kapstad vid bortre stolpen. Därmed ordnade man i det minsta en rättvis seger inför ögonen på 576 åskådare.

- Det var en rättvis seger och ett perfekt resultat för oss höll jag på att säga, nu kan vi koncentrera oss på serien, säger Piteås tränare Peter Grundström som kunde konstatera att Piteå precis som vanligt i alla fall inte släppte till många mål mot Umeå på hemmaplan. Fjolårets allsvenska möte slutade 1-1.

Vilka spelare vill du berömma mest?

- Vår backlinje med Sara Eliasson och inte minst 16-åriga Elin Bergkvist var klart bra.