Rebeccas hat-trick sänkte KIF Örebro

Djurgården vann över KIF Örebro med siffrorna 4-2. Matchens gigant Rebecca Johnsson gjorde hat-trick i den andra halvleken. – Jag brukar ju inte göra mål, säger matchhjälten Johnsson, med ett skratt efter matchen.

Två lag med segersäkra spelare, stärkta av vinster i förra omgången, stegade ut på ett kyligt Kristineberg; och till en början var det ett enda stort ställningskrig ute på planen. Djurgården skapade inga chanser. Örebro stoppades av en stabil backlinje och slarvigt passningsspel. Det mest uppseendeväckande som hände under den första kvarten var att Djurgårdens mittfältare Natalia Rickne fick lämna planen med en befarad bristning i låret efter 14 minuter.

Och efter alla uteblivna målchanser var det nog inte en kotte som blev överraskad över att matchens första mål noterades efter en hörna?
Djurgårdens Emma Lundh slog en bra hörna som kaptenen Elin Cederroos nådde högst på. Om bollen sedan letade sig in via Örebro-ben låter vi någon annan svara på. I matchrapporten står Cederroos om målskytt.
– 1-0 är en fin nick. I de andra matcherna har vi haft otur och inte gjort mål. Till slut lyckas vi, säger Djurgårdens tränare Daniel Kalles Pettersson.

Efter Djurgårdens ledningsmål var långa, höga slumpbollar melodin för båda lagen. Men titt som tätt skapades halvfarliga chanser. Örebros Maria Nordbrant var nära, liksom kollegan Kim Ekebom. Djurgårdens Alexandra Höglund hade ett bra långskott som gick strax över. Men halvleken slutade med 1-0 för Djurgården.

Fem minuter efter halvtidsvilan presenterade sig dagens huvudperson för publiken - och Örebro-försvaret. Efter ett pass från Sarah Michael rullade Rebecca Johnson in bollen i mål. Och det blev starten på en målrik och annorlunda halvlek.
KIF Örebro reducerade till 1-2 genom Marie Hammarström - och var med i matchen igen. I sju minuter. Sedan, i den 79:e minuten, var det åter dags för firma Michael & Johnson. Åter hittade Michael Johnson och 3-1 var ett faktum.
- Det är tungt, vi fick jobba i uppförsbacke hela tiden, konstaterar Marie Hammarström efter matchen.

Knappt tre minuter efter 3-1 målet reducerade Örebro igen. Denna gången var det Susanna Lehtinen som hittade nätet genom en snygg lobb. KIF Örebro var med i matchen – igen.
Men Michael & Johnson skulle ännu en gång ge Djurgården en ledning med två bollar. I den 88 minuten spelade Michael för tredje gången fram Johnson som för tredje gången satte bollen i nät.

4-2 blev matchens slutresultat. Rebecca Johnson matchens gigant, med uppbackning av Sarah Michael som assisterade till alla hennes mål.
– Efter de passningarna jag får av Sarah ska jag ju bara sätta bollarna, det går inte att misslyckas efter sådana passningar, säger Johnson efter sitt hat-trick och berättar att hon inte gjort tre mål i en och samma match på åtminstone några år.

– De var effektivare och hetare än oss. Djurgården är fysiskt starka. Vi måste visa upp mer karraktär om vi ska slå Djurgården på bortaplan, säger KIF Örebros tränare Richard Holmlund och pratar om att laget nu ska ”åka hem och tänka om för att ta Umeå på onsdag”

Djurgården tycks nu ha hittat vinnarspåret. KIF Örebro i sin tur får försöka ladda om inför onsdagens match mot Umeå IK.

Gäst 2010-05-09 23:06

Så djävla kul att Beccis nätar igen!!! Vilken superspelare den där Sarah verkar vara förresten. Såg henne i en tidigare match och hon verkar ju inte veta hur man förlorar en närkamp.

Gäst 2010-05-10 07:57

Beckis regerar!

DIFDAMsaman 2010-05-10 15:24

var inte örebro bättre på papret? jag håller med Emma lundhs analys om att difdam är bättre en vad tabel plaseriengen vissar dom blev lite överaskade av tyresö kanske men det blev ju bland anat linköping med och jag tror dom här matcherna mot ldbfcmalmö och umeåik var uddamåls segrar för motståndarna då dif i alla fall var halv bra