Hammarby kan vara ett blindskär

Ifjol fick Kristianstads DFF en katastrofal start på säsongen. Tio förluster på raken var inte bra för självförtroendet. På lördagen (Vilans ip kl 14.00) ställs Kristianstad mot Hammarby som också fått en mardrömsstart och efter tio omgångar parkerar sist i Damallsvenskans tabell med endast tre poäng. Kristianstads DFFs lagkapten Susanne Moberg, sätter upp ett varningens finger inför lördagens match:
Foto: Anders Henriksson
Susanne Moberg

– Det känns dåligt att möta Hammarby nu, ju fler förluster ju närmare är man en vinst brukar man ju säga. Tro mig vi vet hur läskigt det är att vara i Hammarbys situation och hur frenetiskt dom kommer att jobba för att vinna. Vi måste verkligen vara på tårna för att klara av dem.

På tårna lär ni inte ha varit i den senaste omgången mot Linköpings FC. Ni låg under med 3-0 redan i halvtid men sen var det stopp på all målproduktion. Vad hände?
– Vi var rent ut sagt dåliga. Men jag väljer att tänka att man brukar göra någon dålig match på våren och hösten. Nu känns det som om en är avklarad, säger Susanne som lagt förlusten bakom sig.

Vari ligger förklaringen till KDFFs lyft i år?
– Som jag sa före säsongen var jag inte orolig över att vi var få i spelartruppen, vi har kvalitet och det är det viktigaste. Idag tillhör vi inte lagen som har minst spelare i truppen. Sen fick vi en bra start till skillnad från ifjol, det betyder mycket. Andra faktorer som spelar stor roll är förstås att vi är ett år äldre som lag, individuellt och i Damallsvenskan. Rutin betyder mycket.

Ni spelare hyllar er tränare Elisabet Gunnarsdottir som gett er trygghet och självförtroende och vad mer?
– Vi är bättre tränade, har bättre ork och är starkare. Vi har börjat träna på gym och det gör vi hela året utom i vissa perioder. Vi har slipat detaljer och Elisabet har förstås en fördel av att känna spelarna bättre efter att har varit här ett år. Precis som för spelare tar det tid att lära känna varandra och få känsla för detaljer som är viktiga för spelet.

Du har själv gjort din kanske bästa säsong så här halvvägs in i serien. Jag har sett dig under många år och kan konstatera att det tagit litet tid att nå upp till den höga nivån du har nu. Har du någon förklaring till att du blommar ut nu?
– Jag är helt enkelt lite långsam av mig skrattar Susanne.
– Nä, skämt åsido, jag fick ju en korsbandsskada för några år sedan och sen har det varit uppförsbacke. Att det gått långsamt i utvecklingen oroar jag mig inte över, alla kan inte vara lika och jag har helt enkelt behövt litet mer tid på att mig för att utvecklas. Det är mycket man ska vänja sig vid och jag har ingen panik för det. Just nu njuter jag bara av att det går bra.

Antar att det är betydligt lättare att vistas ute på stan i år än ifjol?
– Det stämmer bra, nu är det en härlig stämning. Många kommer fram och snackar om framgångarna. Nu hoppas vi på mer hjälp av publiken i de kommande matcherna. Ju fler som kommer och hejar fram oss ju roligare är det, säger Susanne som en uppmaning till fotbollsälskarna i Kristianstad.

SMULAN 2010-06-05 14:14

FORZA Hammarby!