Sunnanå tappade poäng på tilläggstid

Hemmalaget Sunnanå SK var bättre sett över hela matchen. Men de fick bara med sig en poäng, sedan gästande Kristianstad DFF kvitterat på straff i den 92:a minuten.
Perpetua Nkwocha (i blått) beredde Kristianstad-försvaret mycket uppmärksamhet. FOTO: Fredrik Hasselgren

Den första halvleken tillhörde Sunnanå, som hade mycket boll och spelade sig fram till flera chanser. Sandra Wahldén i Kristianstad.målet gjorde ett flertal viktiga och bra räddningar. Sunnanå hade flera chanser att ta ledningen i första, bland annat på en läcker frisparksvariant och en boll som såg ut att gå i mål men studsade över i stället. Kristianstad hade några kontringar men inga större farligheter till mål och det blev inga åt något håll i första halvlek.
– Vi hade 4-5 riktigt bra chanser men inte den rätta kylan för att sätta dem, säger Sunnanåt-ränaren Krister Lundgren. sandra.jpg

Sunnanå fortsatte att trycka på i inledningen av andra halvlek med forwards som låg ständigt och högg på offsidelinjen, de blev också avvinkande ett flertal gånger.
Halva andra hade bara ett fåtal målchanser för de båda lagen. Det var mållöst ända till den 77:e matchminuten innan det blev ändring i resultatsiffrorna. Linda Fransson fick till slut sätta bollen i mål och ge sitt Sunnanå ledningen med 1-0, vilket gav ett jubel bland fansen på läktaren.

Målet gav energi i matchen och tempot höjdes avsevärt. Kristianstad pressade för att få till en kvittering och Sunnanå pressade för att utöka sin ledning. På tilläggstid fick Kristianstad straff. Margret Lara Vidarsdottir vid straffpunkten mot Sunnanås Barbara mellan stolparna. Vidarsdottir satte straffen vilket betydde. Det blev också matchens sista spark och slutesultatet blev oavgjort 1-1.
– Vi var fruktansvärt dåliga i första. Vi gjorde lite förändringar till andra, spelade med hög press och flyttade upp Erla Arnardottir på mittfältet, och kom in i matchen rätt bra i andra, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunarsdottir.
– Det känns skittråkigt, men vi förtjänar inte att vinna, så enkelt är det, säger Krister Lundgren, som inte var speciellt nöjd efter matchen.
– Sunnanå var det bättre laget om man kollar på chanserna, men min målvakt var också helt fantastisk, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Sandra Wahldén gjorde en mycket bra match och höll ner siffrorna, hon blev utsedd till matchens lirare hos Kristianstad. I Sunnanå utsågs mittfältaren Josefin Johansson till matchens lirare.
Även Erla Arnadottir berömde Wahldén:
– Hon var fantastisk idag, det kunde stått 3-0 i första.
– Det känns jättetråkigt att matchen skulle sluta så här, speciellt då vi skulle haft straff i första. Men vi borde ha gjort fler mål tidigare, konstaterade Sunnanås målskytt Linda Fransson.

LILLA BILDEN: Kristianstads DFFs målvakt storspelade i. Här tar hon ner bollen och Josefin Johansson. FOTO: Fredrik Hasselgren

Läs mer
AttachmentSize
sandra.jpg21.16 KB