Hammarby vann mot U20-landslaget

Sveriges U20-landslag avslutade VM-lägret i Grissehamn med match mot Hammarbys damallsvenska lag som vann med 3-1 (0-1). - Första halvlek var sett ur vår synpunkt mycket bra med hög kvalitet på såväl genombrott och passningar som försvarsspelet. Sådant som saknades mot Finlands B-landslag senast fungerade bra nu, konstaterade förbundskapten Calle Barrling.

I andra halvlek ändrade Hammarby sitt spel till längre bollar och då fick landslaget svårare. Hammarby vann oftast andrabollarna.
- Hammarby var bestämdare när man kom in i straffområdet, där såg man litet skillnad i rutin. Men sammantaget visar det sig att vi valde rätta motståndare under det här förberedelselägret inför VM-slutspelet.
Har du klart för sig hur laget ska se ut?
- Ja i stora drag. Det syns ju tydligt att vi inte släppt in några mål under förstahalvlekarna.

Malin Reuterwall vaktade landslagsmålet medan Hammarby fick låna Hilda Carlén.
- Hon gjorde några riktigt fina räddningar på Antonia Göranssons och Olivia Schough avslut, berömmer Calle Barrling.

Sofia Jakobsson gav landslaget ledningen i första halvlek. I andra gjorde Sara Wiman och Matilda Agné var sitt mål för Hammarby med några minuters mellanrum. Linda Cedrell fastställde slutresultatet.

Lars Karlsson 2010-06-23 07:42

Jadu Calle det visar sig väl så småningom om ni valde rätt motstånd.
Hoppas det.

Gäst 2010-06-23 11:47

Det är klart att den där "muntra" Lars Karlsson ska dräpa en spydig kommentar! Du kan bara hålla dina negativa vibbar för dig själv. Du har aldrig hört talas om att man kan vara positiv och sprida glädje omkring sig, eller så kan man bara vara tyst. Suck!!!

Lars Karlsson 2010-06-23 13:53

Vad är problemet? Bara för att man inte är lika positiv till allt så är man en grinig jävel. För det första så pratas det så mycket om att damfotbollen ska bli lika med herrfotbollen men man ska inte säga något negativt om damfotbollen Nej Nej bara massa positiva grejer. Läser ni som gnäller på mig tidningar överhuvudtaget? Lagrell sågas av en del spelare i Nigeria, Hamren fick skit av massmedia för att han sa vad Zlatan hade sagt. Jag kan hålla på hur länge som helst men när det gäller damfotboll så ska man vara tyst eller hålla med. JAG TYCKER ATT MAN INTE SKULLE MÖTA FÖR BRA LAG INFÖR U-20 VM OCH DET STÅR JAG FÖR. Är jag en negativ jävel då?
Jag tycker också att man inte ska ta med 93:or till ett VM för 90:or. Därför att jag tycker att det finns äldre och bättre spelare. Jag måste få ha en åsikt även om den inte överensstämmer med vissa andra.

Mattias L 2010-06-23 14:37

Förlust i genrep blir bra premiär brukar det heta. Nu fick man belyst sådant som behöver rättas till. Bättre det än att banka ett jämnårigt klubblag med 5-0. Jag är helt övertygad om att Calle Barrling inte har missat någon "90:a" som är bättre än Amanda Ilestedt f-93.

Kalle 2010-06-23 15:15

Sverige har hamnat i en tuff grupp och då kan det vara klokt att möta bra motstånd och vässa försvarsspelet. Tyvärr tror jag inte att Sverige räcker till, oavsett motstånd i förberedelserna. Men, Lycka till iaf!!

Gäst 2010-06-23 15:20

Du får ha hur mycket åsikter du vill, vi lever i åsiktsfritt land. Men jag (och jag tror fler med mig) bara är trött på att läsa dina sura kommentarer jämt och ständigt. Jag har förtått nu att det är Calle Barrling du har problem med pga att någon i din närhet inte blivit uttagen i detta eller något annat flicklandslag. Fortsätt och skriv du, om du inte har något roligare eller viktigare för dig i vardagen.

Lars Karlsson 2010-06-23 15:45

Jag har iallafall en åsikt. Vad har du?
Du gnäller bara på mig.
Men vi är ett fritt land så fortsätt med det om du inte har något annat för dig.
Jag kommer från Stockholm så jag kan bara säga vad som finns där men Cecilia Borgström 91:a Vasalund som var med och spelade finalen mot England förra året är en som är bättre än Amanda. Sen har du Helene Eke 91:a i Tyresö som också är bättre.
Det finns säkert fler i resten av landet. Amanda är säkert jättebra så det är ingen kritik mot henne på något sätt men det finns bättre.

Gäst 2010-06-23 18:47

Kan vi inte bara alla sammans hålla tummarna för tjejerna nu och hoppas att den sista tidens spel tillsammans har gjort att de hittat varandra och ett gemensamt spel!

Nu är häftiga och duktiga tjejer - det ska bli härligt att få följa er i Tyskland!

ETT STORT LYCKA TILL FRÅN SKÅNE!