En varm sommardag.

I torsdags begav sig Vittsjöbussen till Kalmar, solen strålade och temperaturen både ute och inne i bussen påminde om äkta svensk högsommar. Trots denna fina sommardag kan jag kan inte komma på många ställen jag hellre hade varit på än just i bussen på väg mot en ny match -visst, stranden, en brassestol och en bra bok passerade tankarna, det ska erkännas. Men det får vänta för nu var det dags för en ny drabbning där två lag vill ha de där tre poängen så oehört mycket. I torsdags visade det sig att vi nog ville ha poängen lite mer. Bollen gick stundtals på ett snöre och alla fötter var villiga att springa de extra metrarna som krävs för att vinna matcher. Sarah Storck som även denna gång hade tagit sig från Malmö visade tidigt varför folk ifrågasätter att hon inte är med 90-landslaget. På egen hand fixar hon vårt 0-1 mål genom att slita sig förbi fyra stycken hårt krigande Kalmar spelare. När man tittar på Sarah kan man inte tro att hon är så stark som hon är, och snabb! Imponerande! En annan vindsnabb spelare dukade upp för nästa mål. Unkan fick på en bra träff och bollen for som en projektil mot målet. Den tog i ribban och vid returen stod ingen mindre än Storck. (eller Sorken som Sandra säger) Härligt, två mål tidigt i matchen och vi började redan få segervittring. Detta grusades tyvärr ganska snart då Kalmar visade att de inte tänkte ge sig utan kamp. Deras mål uppkom efter lite slarv i backlinjen (inga namn behöver nämnas men undertecknad funderar på att lägga målet till sin egen mål-statistik) Denna kallduschen fick oss att vakna lite och med bara ett par minuter kvar fick vi en fin chans att öka på vår ledning. Domaren dömde indirekt frispark för hemåtpass och även om det var något tveksamt var det bara tacka och ta emot. Robyn placerade den enkelt i mål trots att hela Kalmar stod och vaktade på mållinjen. Att gå till halvtidsvila med en 1-3 ledning är aldrig fel!

Vi gick ut i andra halvlek med vetspaken om att Kalmar skulle sätta hög press för att kunna reducera. Tack vare att Sarah i ett tidigt skede rann igenom försvaret och iskallt placerade den i mål kändes segern aldrig riktigt hotad. Visst, Kalmar kämpade på och fick in ett mål till men det var helt enkelt vår dag. Det kändes lugnt, tryggt och stabilt över hela planen och vinsten var välförtjänt.

Nu är det bara en match kvar (Stattena) och sedan är det dags för något annat som vi alla verkligen förtjänar -SEMESTER!

Gäst 2010-06-29 19:13

Semester behöver ni säkert så ni orkar med höstsäsongen. Jobba på så kanske ni vinner serien. Kul att följa er blogg, skriv gärna mer, t.ex när ni kör uppstartsträningen inför hösten.

Ha en skön semester

Emma