Nio mål mellan LdB FC Malmö och Djurgården

LdB FC spelade fullständigt ut Djurgården i första halvlek som slutade 4-0. Den andra vann Djurgården med 3-2, men sammanlagt alltså 6-3 till Damallsvenskan suveräna ledarlag.

Djurgården-debuterande Darcel Mollon, landslagsspelaren från Trinidad & Tobago som de senaste säsongerna varit målskräck för lagen som mött Kvarnsveden i Norrettan var Djurgårdens bästa spelare även om hon inte kom med i målprotokollet. Darcel var nog den spelare på plan som kände sig mest bekväm med hettan.

Publiken var med på noterna och applåderna värmde nog spelarna lika mycket som solen.
Det dröjde dock till den 13:e minunten innan LdB FC kunde göra sitt första mål genom Therese Sjögran på en frispark. Manon Melis blev fälld precis vid straffområdeslinjen och frisparken som följde dundrade "Terre" in.
Manon Melis hade dessförinnan sumpat ett par riktigt fina lägen men det var ändå kring henne det mesta rörde sig. Manon tog sig fram gång på gång och i den 14:e minuten tog hon sig runt på högerkanten och stack in bollen till Kate Gill som satte 2-0.
3-0 gjorde en jublande glad Christina Örntoft på passning av Kate Gill efer en 24 minuters spel.
Fem minuer kvar av halvlekek ökade Kate själv till 4-0 efter ett inlägg av Therese Sjögran.
Djurgården fick mest jaga boll då LdB til synes flöt fram på plan. En rejäl målchans lyckades man skapa när Emma Lundh spelade fram Sara Michael i straffområdet men Thora Helgadottir i LdB FC:s mål visade sin storhet genom en fin räddning.

Andra halvlek bjöd på en scenförändring. Manon Melis hade minst tio målchanser i matchen och satte två av dem. Therese Sjögran dominerade mittfältet och styrde spelet. LdB FC bjöd in Djurgården i matchen.
Första målchansen i andra halvlek för Djurgården kom i den 51:a minuten på frispark. I 58:e minuten spelade Emma Lundh bollen till Rebecca Johnson som slog in 4-1 målet bakom Thora Helgadottir.
Pavlina Scasna ersatte Christina Örntoft i början på andra halvlek och i 61:a minuten hittade Pavlina Therese Sjögran som fick till ett bra skott som Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir tippade till en hörna.

I 65:e minuten reducerade Djurgården till 4-2 genom Rebecca Johnson.
I den 73:e minuten fick LdB FC hörna, Therese Sjögran lade den varpå Emma Wilhelmsson spelade fram Manon Melis som gör 5-2.
Sex minuter senare reducerade Djurgårdens Emma Lundh till 5-3. På tilläggstid spelade Lina Nilsson fram Manon Melis som fastställde slutresultatet till 6-3.

Djurgårdens tränare Daniel Kalles Pettersson:
- LdB FC gick ut stenhårt och försökte döda matchen i första halvlek och fick drömstart med 2-0 redan efter en kvart. Vi har många yngre spelare som inte är vana när det går undan så fort. Vi kände dock att vi hade lägen och att vi kunde få målchanser.

LdB FC:s tränare Martin Sjögren:
- Vi fick se två olika typer av matcher. Första halvlek och tio minuter in på andra halvlek förde och styrde vi matchen. Vi bjöd in Djurgården. Det såg nästan ut som att vi hade tagit semester efter 60 minuter.

Text: Anette Börjesson & Anders Bystedt

"Mark." 2010-07-06 19:28

"Ha ha Manon Melis gjorde bara 2 mål."