Två tyskor bland U20-VMs bästa spelare

Tysklands båda målgörare i U20-VM-finalen mot Nigeria utsågs till etta respektive trea bland slutspelslagens spelare. Alexandra Popp som gjorde första målet vann dessutom skytteligan på tio mål.

Det var efter en framspelning från Dzsenifer Marozsan Alexandra gjorde 1-0 bara åtta minuter in i matchen. Alexandra skulle utseendemässigt kunnat förväxlas med att vara en lillasyster till Sveriges landslagsspelare Nilla Fischer.

Nigeria är det finallag som nått så långt på så få mål man gjort i ett slutspel men de har kommit i rätta matcher. Några riktigt heta målchanser släppte Tysklands försvar inte till.
Desire Oparanozie hotade men framför allt Kristina Gessat i mittförsvaret såg till att luckorna blev för små att bryta igenom. Nigerianskorna klarade sällan närkampsspelet stående.

Det var efter en trippelhörna lagd av Marina Hegering Kim Kulig nickade in VM-finalens sista mål på tilläggstid efter att Alexandra Popp skarvat med en nick.
Alexandra Popp fick priset som VMs bästa spelare och KimKulig tredjepriset. Däremellan hade de Sydkoreas Ji So Yon som dessutom blev tvåa i skytteligan. Sydkorea vann bronsmatchen mot Colombia med 1-0

Gäst 2010-08-02 14:19

Bara 2? Jag tycker hela laget var helt överlägsna övriga "Flicklag".

Gäst 2010-08-04 23:48

Vilka är dom andra som blev uttagna?