Cupfinalisterna förlorade mot Jitex

Formstarka Djurgården, som senast besegrade Hammarby i Svenska cupen, kunde inte rå på Jitex i dag. Segersiffrorna för Jitex skrevs till 3-0

När Jitex fick straff i början av den andra halvleken var det definitivt rullgardin ned för hemmalaget. Jitex hade då gjort två mål under den första halvleken. 0-1 genom Kajsa Tornfalk i den 24:e minuten och 0-2 genom Frida Höglund precis före halvtidsvilan. Värt att nämna är väl att det var Höglunds första mål i en tävlingsmatch sedan återkomsten till moderklubben Jitex.

Jitex gick alltså ut till den andra halvleken med en relativt betryggande tvåmålsledning medan Djurgården var tvunget att göra mål. Den andra halvleken fick en mardrömsstart för hemmalaget.
Domaren blåste straff. En straff som togs väl omhand av Annica Sjölund. 3-0 var ett faktum.

- De får en gratisstraff och gör mål, de får väl självförtroende av det och kan spela ut, säger Djurgårdens tränare Daniel Kalles Petterson.

Jitex lämnade Stockholm med tre poäng. Alla gånger laget från Mölndal mött Stockholms-motstånd har de lila vunnit denna säsong. I dag var alltså inget undantag. Klara Lindberg reducerade till 1-3 med 5 minuter kvar att spela. Men det hjälpte hemmalaget föga.

- Ett bra inhopp av Klara men det kommer för sent, säger Daniel och hävdar även att Djurgården måste börja spela som ett lag igen – när spelarna inte gör går det inte bra helt enkelt.

- Dom gör sitt mål för att vi tagit ut segern för tidigt. Det såg mer ut som en 6-0-match än en 3-1-match, vi var totalt överlägsna idag, säger Jitex tränare Hans Prytz till damfotboll.com efter matchen. Prytz väljer att lyfta fram inte bara målskyttarna utan även Sofia Skoog när han ombeds att plocka ut några spelare som stuckit ut från mängden i dagens match.

Söder glöder 2010-08-14 18:23

Inte vunnit mot allla Stockholmslag. Förlorade mot Tyresö.

Gäst 2010-08-14 18:26

Vad är det med dessa damtränare och deras helt orimliga haussande av sina egna lag??? Jitex gör en bra match och en fantastisk första halvlek, men "det såg ut som en 6-0 match"? Jaja. Pajas...

Gäst 2010-08-15 09:41

Håller med och vill gärna lägga till en ännu större Pajas, rättsskiparen.
Första målet en vanlig närkampsduell som båda spelarna går upp på, axel mot axel och Jitex spelaren lyckas klara sig från en given varning för filmning och får istället frispark, med mål som följd.
Straffen, finns inte med i regelboken, förklara vad du såg snälla rättskipare
Usel insatts i 90 minuter, ta med dig linjemännen och satsa på en intensiv kurs.
Inga bortförklaringar till Jitex seger, de var hetare och tog till vara på för dagen Djurgårdens givmilda försvar. Det brukar studsa rätt väg då.

Gäst 2010-08-15 13:04

jag tror snarare det var för djurgården vart frustrerade där dom fick ju inte göra någon ting inte ens försvara sig inan det blev straff det är såna där domare som förstör fotbollen

Catharina Isaksson 2010-08-14 18:46

Ja, det var tråkigt att dom förlorade idag. et var inget bra spel idag.

Mattias Modin 2010-08-14 20:00

Formstarkt? Såg inget formstarkt Djurgårn idag. Snarare ett formstarkt Jitex som behärskade cupfinalisten till fullo.

Alva Nilsson 2010-08-15 16:16

@Mattias: Innan Jitexmatchen hade Djurgården vunnit 4 av de 5 senaste tävlingsmatcherna. Det tycker jag är rätt formstarkt.

Marcus Z. 2010-08-14 21:34

Imponerande, Jitex!

Gäst 2010-08-15 12:58

jävla skit domare dend är domaren var ju sämst får man inte ens försvara sig utan att han ska vara där med sin jävla pipa inte specielt impad av jitex dom gjorde som umeå kör en massa filmningar som domaren faller för jag tycker säga vad man vill om dif men om domaren inte hadde varit så CP så var det här en jäm match

Gäst 2010-08-15 13:02

klart att dif blev frustrerade när domaren förstör matchen så där han var fan köpt av jitex

Gäst 2010-08-15 14:15

Men sluta grina

Mattias Modin 2010-08-15 14:20

Domaren blåste en jättekonstig straff. Men Jitex ägde matchen i 92 minuter.De v ar hungriga och sprang som galningar, det gjorde dock inte många i Djurgården.

Gäst 2010-08-15 18:02

jitex sprang unge fär lika lite som en pansionär gör dom fick straffarna med sig vem fan som hällst kan göra mål där i från

Gäst 2010-08-15 16:17

Jitex vann välförtjänt. Jag kan gå med på att de ägde matchen i 45. Efter halvtidsvilan tyckte jag det var jämnt skägg, möjligtvis lite övertag för DIF under perioder. Men jitex är duktiga på att försvara sig. Som jag ser det vann Jitex för att de ville mer. Sen var straffen lindrigt uttryckt billig. Om det där var straff skulle Sarah Michael haft med sig minst en straff, oftast fler i varje match jag sett den här säsongen. Men det var inte domaren som vann matchen åt Jitex. Den vann Jitex i första halvlek med stenhårt jobb och väl utnyttjade fasta situationer. Under samma tid valde tjejerna i Djurgården att förlora matchen genom dåligt engegemang och att hänga med huvudet istället för att skärpa till sig och börja jobba.

Det är onekligen lite oroande att det tydligen inte upplevs som lika viktigt bland Djurgårdens spelare att jobba för laget längre om man jämför med tidigare den här säsongen. Det är kanske några av spelarna i laget som behöver ta sig en titt på tabellen och fundera över huruvida det inte är dags att börja jobba lite... Jag har alltid tyckt att det varit väl värt entréavgiften att gå på matcherna, men är det här lagets uppfattning om vad man ska ge i gengäld måste jag säga att det känns mindre angeläget.

Gäst 2010-08-15 18:04

snacka inte skit domaren var cp i huvet och köpt av jitex jitex spelade jävligt fult borde fåt fler kort om den där mongot kunde se

Gäst 2010-08-15 18:05

vadå väll förtjänt man vinner fan inte väll förtjänt om man filmar din jävla idiot

Gäst 2010-08-15 18:09

dend är domaren var fan från göteborg man hörde det på dialäkten klart han dömer bra för sillstryparna

Gäst 2010-08-15 18:48

Oboy sickna trevliga forumtroll som härjar på den här sidan. Tyvärr har jag nog tagit en grogg för mycket, för jag förstår inget av de sista tre inläggen... Ni/du har aldrig funderat på att sluta skolka från svensklektionerna? Får man vara så djärv att gissa att det är damsaman/järnkaminen som gått inkognito?

Ett tips till nästa gång ni är på fotboll. Försök att följa spelet också, inte bara domaren.