Repris på "avskedsmatchen" för Kicki

I Damallsvenskans sista omgång i fjol möttes Hammarby och Djurgården och på lördagen är det dags för årets drabbning på Kanalplan. Det var tack och avskedsmatch för Kicki Bengtsson i fjol, i år firar Hammarby Damfotboll 40-årsjubileum med festligheter vid matchen - och "Kicki" är tillbaka!
Kicki Bengtsson åter på Kanalplan när Hammarby Damfotboll firar 40-årsjubileum på lördagen.

Det höjdes ett och annat ögonbryn i Göteborg för två veckor sedan när en av Sveriges stora spelare genom tiderna åter sågs på plan i Hammarbys match mot Kopparbergs/Göteborg.

Kicki Bengtsson hade alltså inte spelat sin sista match. Lördagens blir hennes 397:e. Det lär dock inte blir en 158:e i damlandslaget även om hennes klubbkamrat i Hammarby Annica Svensson debuterade som 27-åring. Kicki är jämnårig med Hammarby Damfotboll.

- Jag har tränat hela året med laget men bara en gång i veckan för att hålla mig i någorlunda form. Efter sommaruppehållet har jag ökat och kört lika ofta som alla övriga i A-lagstruppen, avslöjar Kicki.
- Målet för mig har dock inte varit att ta en plats i A-laget. Eftersom det gått som det gått och vi ligger illa till har man väl tyckt att något måste göra skillnad och då blev det att jag fick hoppa in mot Kopparbergs/Göteborg.

Varför har Hammarby blivit indraget i bottenstriden i år?
- Serien är jämnare och Tyresö och Jitex har inte som nykomlingarna andra år fått kämpa för att hålla sig kvar. De har tillfört något. Sedan har vi själva så klart varit för dåliga på att göra mål och förlorat jämna matcher.

Inte minst mot Djurgården belyses detta faktum.
I ovannämnda "avskedsmatch" för Kicki i fjol blev det 0-1, samma resultat i träningsmatchen i februari i år, 1-2 både i vårens seriematch och i Svenska cupen.

Till slut vad tyckte du om Sveriges VM-kvalmatch mot Wales?
- Där var det roligt att få se landslaget göra många mål. Tempot var väl inte överdrivet högt men roligt för Lotta och "Jossan" som båda haft sina skador men verkar på väg tillbaka på allvar. Jag gladdes i synnerhet för "Jossan" som jag ju spelat en del tillsammans med och som haft den tuffaste resan, avslutar Kicki.

DIFDAMsaman 2010-08-27 14:36

jag tror det kommer hjälpa föga att kicki är till baks vist hon är en duktig fotbolls tjej men hammarby klarar inte av Sarah Michaels löpningar det är knappast en till fällighet att hon av gjort dom senaste matcherna då dom möts