Missa inte LFC-LdB !

Omgångens match är självklart eftermiddagens drabbning mellan förmodade svenska mästarna LdB Malmö och titelhållarna Linköpings FC. Två formstarka lag möts med avspark 16.00, på Folkungavallen och i TV4 Sport.

- Det blir en rolig och spännande match, vi hoppas att kunna störa dem ytterligare en gång, säger Linköpings tränare Jörgen Petersson.

LdB FC Malmö kommer till Linköping för att spela sig ännu lite närmare SM-guldet. Motståndarna, svenska mästarna från ifjor har förlorat lite för många spelare för att kunna utmana över en hel säsong. Men Linköping är fortfarande bra nog i enskilda matcher, 0-0 på Malmö IP i våras är enda gången som LdB Malmö tappat poäng under säsongen.
- Den matchen är den bästa i allsvenskan av de jag har sett och då har jag ändå sett en del, säger Jörgen Petersson.

Hur kommer matchen idag att gestalta sig?
- Det kan bli en liknande match som i april, båda lagen har enormt stora spetskvaliteter. De som lyckas bäst med sin matchplan kommer att vinna.

Matchen i TV-matchen är duellen mellan Jörgen Petersson och Martin Sjögren. Tidigare delade de tränaransvaret i LdB Malmö, nu håller de på var sitt lag.

Har du några känslor inför mötet med ditt gamla lag?
- Nej, det var ju nästan ett år sedan jag lämnade LdB. Jag ser det mer som en match mot laget som kommer att vinna Damallsvenskan, säger Jörgen Petersson.

Du och Martin Sjögren känner varandra rätt väl – hur stora är möjligheterna att överraska med taktiska dispositioner?
- Det är precis som alltid, spelarna på plan som måste göra det. Både vi och LdB FC har bra backlinje, bra anfallspel och är hundraprocentigt övertygade om hur vi ska spela som bäst. Jag tror inte det blir några jätteöverraskningar.

Vad säger du om det ni i Linköping gjort hittills under säsongen?
- Vi är jättenöjda så här långt. Till stora delar var det ett nytt lag som vi fick ta över. Det har varit förbättrad kvalitet hela tiden och det börjar se bra ut tränarmässigt.

Linköping har god målaptit

Det som sett bäst ut på slutet för LFC är utan tvekan anfallsspelet. Hela 5-0 mot Umeå senast i en match där återvändande Kosovare Asllani fann både målet (två gånger) och ett utmärkt samspel med Louise Fors.
- Vår offensiv har blivit bättre under säsongen men det är inte så konstigt. Framåt hade vi bara Petra Larsson kvar från i fjor, och hon är ju defensiv yttermittfältare.

Fler positiva prestationer finns att plocka från onsdagens VM-kval där Josefine Öqvist flög fram som tremålsskytt på den regntunga planen i Växjö. Dessutom gjorde även LFC:s Linda Sällström hat-trick för Finland.
- Ja, och så gjorde Jonna Andersson mål i flicklandslaget. ”Jossan” har tränat väldigt bra, vi har skyndat långsamt med henne vilket ger resultat nu. Linda Sällström är också bra igång, vi har en stigande formkurva.

Hur viktig är dagens match för LFC?
- Alla matcher är viktiga med tanke på att vi siktar på andraplatsen. Nu har vi sex-sju matcher utan förlust och vill gärna ta poäng eller vinst mot LdB.

DIFDAMsaman 2010-08-29 11:20

miljöförstörare mot kebab maffian fet coolt

Martin 2010-08-29 14:41

Poäng ELLER vinst ... störa dem ... vad är det för inställning. Självklart ska LFC slå LdB på hemmaplan, det får inte finnas något annat i tankarna.

LFC idag är ett helt annat lag än vad man var när säsongen drog igång och hade man haft en spelfördelare som Lollo Fors vid säsongsstarten så hade man varit betydligt närmare LdB poängmäsigt. Nu är det självklart kört för LFCs del vad gäller förstaplatsen, men vinner man mot LdB så har man åtminstonne visat att laget man ställer på benen numera är bättre än motståndarnas.