Hat trick av Scasna

Pavlina Scasna spelade huvudrollen när LdB FC Malmö tog ytterligare ett steg emot det efterlängtade SM-guldet. Det blev seger mot Sunnanå SK med 3-0 inför 2193 åskådare,
Foto: Fredrik Hasselgren
Pavlina Scasna på väg att göra ett av sina tre mål mot Sunnanå

Årets största publik applåderade extra rejält vid två tillfällen under matchen. Den första gången när olyckliga Kristina Wiklund i Sunnanå åkte ut på bår till en väntande ambulans och den andra gången när tremålsskytten Pavlina Scasna byttes ut.

Nedflyttningshotade Sunnanå jobbade och slet och höll siffrorna nere. Något som gladde tränare Krister Lundgren.
– LdB FC Malmö gav oss en lektion i fotboll. Dom är starka och spelskickliga. Vi försökte krympa ytor och inrikta oss på försvarsspel men tyvärr tappade vi boll för snabbt när vi väl vann bollen och då hinner man aldrig vila. Vi fick två skador tidigt i matchen, Kristina Wiklund ut på bår efter huvudskada och Carina Holmberg som stukade foten.Det omkullastade vårt spel en hel del men av den anledningen är jag nöjd med hur tjejerna stod upp i dagens match mot svårast tänkbara motstånd.

Malmötränaren Martin Sjögren kommenterar:
– Vi skapade mängder med chanser i inledningen av matchen men Sunnanås Åsa Berglund gjorde några fantastiska räddningar som höll Sunnanå kvar i matchen. Därför kändes det riktigt skönt när Pavlina kunde spräcka nollan.

Ledningsmålet kom efter dryga halvtimmens spel och var något så ovanligt som en hörna nästan direkt i mål. Sunnanås målvakt Åsa var trängd och när hon nådde bollen lyckades hon inte få bollen över mål utan styrde in den i mål stället.

1009059.jpg
Fyra minuter senare var det dags igen. Ett fint inspel av Frida Nordin sköt Pavlina på, men Åsa Berglund halvräddade och sen tryckte sig Pavlina fram för att trycka in returen, ett rent viljemål.
– Visst var det säger Pavlina efter matchen, men vilket fint inspel jag fick av Frida. Jag borde nog satt den på första touchen, säger hon självkritiskt.

Två noll i pausen var i underkant för målmaskinen Manon Melis , som ovanligt nog gick mållös ifrån matchen, hade haft skott i ribban och stolpen också. Övertaget i matchen var dock odiskutabelt och efter paus satt man och väntade på fler mål. Det skulle ”bara” bli ett till och det var åter igen Pavlina Scasna som skulle näta.
En intränad variant med Therese Sjögran och Manon Melis banade väg för Pavlina som kunde trycka in 3-0 som också blev slutsiffrorna i matchen.
– Det var dagens snyggaste säger målskytten, glatt. Vi har tränat detta med ”Janne” (läs Jan ”Lill-Damma” Mattsson) så det var extra kul att det gick hem.

Mark 2010-09-05 23:37

"I ribban och stolpen också? Roligt att se dig spela."