Vittsjö GIK byter tränare

Thomas Persson, tränare i Söderettans topplag Vittsjö GIK slutar med omedelbar verkan.

- Det ligger ingen dramatik bakom, betonar Vittsjö GIKs ordförande Olof Sixten för damfotboll.com.
- Thomas Persson meddelade damsektionen för tio dagar sedan att han inte kommer att fortsätta som tränare för klubben under 2011. Damsektionen har då valt att byta tränare.

Det innebär att Robert Grandén tillsammans med assisterande tränaren Mats "Mulle" Karlsson kommer att slutföra säsongen. Robert Grandén tränade laget i fjol och har fungerat som talangutvecklare i Vittsjö GiK i år i nära samarbete med Thomas Persson.

- Jag var ärlig att deklarera min avsikt i god tid för att ge styrelsen handlingsutrymme att söka ny tränare inför nästa säsong och därför känns det litet tomt att avsluta så här tvärt, säger Thomas Persson.

Både han och Olof Sixten framhåller att man skiljs åt utan "hard feelings".
- Jag respekterar Vittsjö GIKs beslut och önskar laget lycka till i resten av matcherna, betonar Thomas Persson.

- Vi skulle inte taget det här beslutet om inte redan Robert Grandén varit i klubben, och då tyckte vi inte det fanns något att vänta på, säger Olof Sixten.
- Genom Thomas Perssons fina insatser som tränare ligger vi just nu med i toppen av tabellen. Damsektionen ser nu fram emot en spännande avslutning av säsongen där vi är med och krigar om serieseger och en eventuell plats i Damallsvenskan 2011.

Thomas Persson framhåller att han inte har någon ny klubb på gång.

Taggar: