Europas bästa damlag gästar Djurgården

Titelförsvarande mästarlaget i UEFA Women´s League Turbine Potsdam tränar hos Djurgården på torsdag kl 8-10 på förmiddagen förhoppningsvis på Kristinebergs ip.

Frågetecken om planen är i skick efter mycket regn de senaste dagarna annars blir det någon annanstans.
Det tyska topplaget möter på onsdagen finländska mästarlaget Åland United på bortaplan. Flygförbindelserna gav Turbine-spelarna så långt uppehåll på Arlanda att man hann med en sight-seeing i Stockholm, troligen även besök på Skansen för att se levande älgar.

Det blir ett ännu längre uppehåll på återresan och därför har man fått hjälp av Djurgården att lägga in ett träningspass på svensk mark.
Turbine Potsdam och Djurgården/Älvsjö möttes i final i UEFA Women´s Cup 2005.

Turbine Potsdam leder för närvarande Bundesliga. På söndag möter man borta tvåan FCR Duisburg, som återvänder från sin torsdagsmatch i UEFA Women´s Champions League i Kazakhstan bara drygt sju timmar före avspark efter en ännu längre resa än sina motståndare.

Rainer Hennies
damfotboll.com´s Tysklands-korrespondent

Per 2010-09-22 22:32

Turbine och D/Ä möttes även i semifinal i Women's Cup senare samma år. Fyra möten under ett och samma år. Hårda kamper på plan, men väldigt god stämning vid sidan av. Det var därför Ari och Nadine flyttade till D/Ä. Connie Pohlers ville också men hon stoppades, det hade visst något att göra med hennes arbetsgivare. Någonstans där i den vevan gick dessutom Turbines ledare, Schröder (hur är det nu? heter han Bernt eller Gerhard?) ut och meddelade på lagets hemsida att Jane Törnqvist var klar för Turbine, för att 2 dar senare meddela att värvningen inte blev av. Varken Jane eller D/Ä visste att hon blivit värvad, så det var väl en liten rolig önskedröm av Schröder.
Jag rekomenderar ett besök på Karl Liebknecht Stadion för den som råkar vara i Berlin när Turbine har hemmamatch. Framför allt för att Turbine är ett skitbra lag, men också för att beskåda deras märkliga fällbara strålkastartorn! ;-) S-Bahn till Babelsberg, gå åt höger från stationsutgången, 10-15 minuters promenad rakt igenom Babelsberg och sen ligger stadion på vänster sida precis innan skogsbrynet. God resa!