Hammarby till Linköping ikväll

När Damallsvenskan är på väg mot sin avslutning, är det i 20:e omgången dags för Linköpings FC att ta emot Hammarby IF på måndagkvällen (Folkungavallen kl 19.00). Hammarby har ett prekärt läge, något klubben inte är helt ovan vid.

I många matcher har laget spelt helt jämn med sina motståndare men den totala poängskörden gör att laget slåss för fortsatt allsvensk status inför 2011. Hammarbys trupp har en bra blandning av unga talangfulla spelare tillsammans med landslagserfarna Annica Svensson (mycket bra i Sveriges playoff mot Danmark!), finska landslagsspelarna Lena Puuranen och Minna Meriluoto. Dessutom tillkom ett sent nyförvärv under hösten i brasilianskan Nilda.

Vårens möte mellan lagen slutade med Linköpings-vinst 4-1 efter tre mål av Jonna Andersson.

- Vår senaste match var första mötet i 16-delsfinalen i Champions League mot ZNK Krka i Slovenien. Efter en mycket bra första halvlek (5-0) kunde vi till slut vinna med 7-0. Många spelare visade prov på väldigt bra form och vårt anfallsspel var snabbt och variationsrikt, konstaterar Linköpings FCs tränare Jörgen Petersson.
- Senaste seriematchen slutade med 3-2 vinst mot KIF Örebro. Att KIF Örebro släpper in tre mål tillhör inte vanligheten, och vi presterade en bra andra halvlek efter en lite trög start. Det kommer att krävas en stark och bra prestation mot Hammarby som desperat slåss för varje poäng, för att vi ska nå ett bra resultat.

En glad nyhet: Ingrid Schjelderup har börjat träna med boll efter sin korsbandsoperation.