Linköpingsrespekt för Kristianstad

I näst sista omgången av Damallsvenskan reser Linköpings FC till Kristianstad för match på söndagen. I fjol klarade KDFF nytt kontrakt efter en stark avslutning. I år är det tvärtom och hemmalaget har ännu inte nytt kontrakt helt säkrat.

Linköpings FC har att försvara sin tredjeplats.

Det blir tredje gången KDFF och LFC möts, förutom vårmatchen i serien även i Svenska cupen där LFC vann. Linköpings FC har returen i UEFA Women´s Champions League framför sig mot ZNK Krka på torsdag.
Även om föreningen ytterligare ett par veckor har svenska mästartrofén från i fjol i sin ägo och profilspelare som Josefine Öqvist, Faith Ikidi och Louise Fors nämner tränare Jörgen Petersson Kristianstads DFF med respekt.
- De har flera spelare med landslagsmeriter från svenska ungdomslandslag och dessutom har hela sju utländska spelare ingått i årets trupp. Lagets bästa målskyttar så här långt är Susanne Moberg 11 mål, Margret Lara Vidarsdottir (i fjol i LFC under våren) 10 mål.

Linköpings FC förlorade oväntat i förra omgången med 1-2 mot Hammarby som därmed hotar Kristianstads placering ovanför strecket. Hur är det egentligen med formen?
- Efter en mycket bra 20-minutersperiod i början av matchen fick vi helt felaktigt bortdömt ett mål och dessutom skulle Hammarbys målvakt ha fått rött kort och blivit målchansutvisad - solklart, enligt min uppfattning. De resterande 70 minuterna var klart underkända för vår del.
Efter mycket bra träningar i veckan ska vi prestera på en mycket bättre nivå i Kristianstad, utlovar Jörgen.

- Vi vet att det kommer att krävas ett bra anfallsspel där vi får många spelare delaktiga, och ett tufft och noggrant försvarsspel för att vi ska vinna i Kristianstad.