Duo som lämnar Hammarby

Det ser allt mörkare ut för Hammarby, mitt under den brinnande slutstriden lämnar två spelare Bajen. Det rör sig om damlandslagsmeriterade Nazanin Vaseghpanah och Daniella Chamoun som inte kommer att spela mer för Hammarby i år.
T v Nazanin Vaseghpanah och t h Daniella Chamoun. FOTO: anders h.nu

Åskådare och media som följt Damallsvenskan har under de två senaste omgångarna gått miste om att få se Nazanin Vaseghpanah och Daniella Chamoun. Spelarna har inte spelat en minut och har inte ens suttit med på bänken.
- De har valt att lämna oss helt enkelt, det är deras eget beslut. De har brutit sina kontrakt med klubben, säger Micke Di Dato, sportchef i Hammarby Damfotboll.

Beskedet kom för nästan tio dagar sedan. Men en förklaring till varför spelarna lämnar säger sig sportchefen Di Dato inte ha fått.
- Det får du fråga dem egentligen, jag vet inte exakt varför de kände så.

Damfotboll.com fick tag på Daniella Chamoun som blev överraskad av Di Datos uttalande.
- Sa han det? Att han inte visste om varför? Det låter skumt.
Chamoun som spelat sex år i Hammarby (varav fyra i A-laget) vill inte gå in allt för detaljerat i frågan.
- Vi kom helt enkelt inte överens och då bestämde jag mig för att bryta kontraktet.

Vaseghpanah är dock inte lika hemlighetsfull kring det hela.
- Det finns en massa olika anledningar till att man inte kom överens, man har försökt och återigen försökt men till slut kändes det bäst att bryta kontraktet.

Vilka var det du inte kom överens med, spelare eller ledare?
- Det är lite allmänt, det har inte varit en person eller så utan det varit lite olika. Sedan så har det kanske varit vissa mer än andra. Det har varit lite jobbigt om man säger så.

Detta är inte första gången som Vaseghpanah är i blåsväder. När AIK slogs för ett nytt kontrakt 2007 så spelade inte den dåvarande AIK-spelaren de två sista matcherna efter ett bråk med dåvarande tränaren Christer Söderberg.
Men att få någon negativ stämpel på sig är hon inte orolig över.
- Nej, absolut inte. Rykten finns det alltid, folk som tycker och tänker men ska jag tänka på sånt så kommer man ingen vart. Så länge jag, och de i min närhet, vet varför jag gör vissa val räcker det för mig.

Trots det kritiska läget i tabellen och den olägliga tidpunkten så verkar det inte finnas någon bitterhet från Hammarby.
- Jag hoppas att det kommer bli bra för dem, att de gjort rätt val helt enkelt, säger Di Dato

Hammarbys sportchef vill inte utesluta att de båda spelarna återvänder 2011. Det förnekas dock bestämt av Chamoun.
- Nej, annars hade jag aldrig brutit kontraktet.

Text: Marcus Bühlund

Taggar: