Säkra kontraktet i sista matchen inget nytt för Alexandra

Lördagens i avslutningsomgång i Damallsvenskan avgör vilket lag som får göra AIK sällskap i division 1 nästa säsong. Sunnanå har avgörandet i egna händer och trots ett tufft motstånd i Linköping finns ingen tvekan om vad som behöver göras för att klara sig kvar.

- Vi tänker gå in och köra och ge järnet, det är det vi kan göra, säger lagkaptenen Alexandra Nilsson till damfotboll.com

Efter den sega starten i våras har Sunnanå egentligen hela säsongen varit indragna i bottenstriden. Sedan början av september har laget dessutom haft Hammarby nära bakom sig, hela tiden med en skillnad på ett par poäng. Förra veckan mot KIF Örebro fanns chansen att säkra en plats i Damallsvenskan även nästa år men prestationen då var inte vad spelarna eller hemmafansen i Skellefteå hade hoppats på.
- Det blev väl lite tokigt om man tänker på förra matchen, vi blev lite passiva och det har vi inte råd med, säger Alexandra Nilsson.

alexandran.jpg

Själv har hon stor del i att Sunnanå fortfarande behåller fördelen i att ligga ovanför strecket. Ett distinkt och välplacerat skott mot Djurgården på bortaplan ordnade 2-1-segern och två välbehövliga extrapoäng.
- I matchen mot Djurgården ställde vi upp med enkelt och rakt spel och jobbade på bra.

Hur ser taktiken mot Linköping ut?
- Vi måste vinna, de tankarna har vi gått efter hela tiden. Det gäller att vi krigar i 95 minuter och är konsekventa i det vi gör.

Vad talar för er i matchen?
- Just nu tror jag att vi vill mer och har mer att spela för än Linköping.

Sunnanå inleder resan till säsongens sista bortamatch ikväll. Väl framme måste man höja sig ett par nivåer för att kunna komma till tals med Linköping. Både tabelläget och resultatet 0-4 från det första mötet talar för hemmaseger och därmed oroliga blickar mot resultattavlan.
- Vi gjorde ändå en bra första halvlek men släpper in målen på fasta situationer, vi har inte vår bästa dag där heller så det gäller att vara mer alert nu.

Förutom att det finns frågetecken för Linda Fransson som är på väg tillbaka efter lunginflammation rapporteras Sunnanås trupp klar för matchstart 14.00, på Folkungavallen och i TV 4 Sport.

Jämfört med tidigare matcher, hur viktig är den här?
- Den är otroligt viktig. Jag hade en liknande upplevelse när jag spelade min sista match med Alvik. Det handlade också att om att klara kontraktet på egen hand och det lyckades, avslutar Alexandra Nilsson.