Publikmagnet i norr vill ha Hedvig

2009 års publikmagnet i Damallsvenskan var Piteå IF. Deras hemmasnitt då var 1826 personer nästan 400 fler än vad årets mästare LdB FC hade på sina hemmamatcher. Att säga att Piteå IF gör en efterlängtad comeback i Damallsvenskan är därför ingen underdrift och detsamma gäller påståendet att Piteå IF vill ha Hedvig Lindahl, landslagsmålvakten som för närvarande är utan klubb.

Piteå har i dagarna förlängt med fem spelare och fler är på gång. De fem är Hanna Wikström, Sara Eliasson, Camilla Johansson, Lena Blomkvist, Emelie Helmvall. Ordförande Håkan Linneruth. räknar med flera inom kort.
- Det är med stor glädje vi ser att förhandlingarna går bra och vi räknar med att vara helt klara någon gång under vecka 44, säger han.

Peter Grundström, tränare i Piteå IF är mer än nöjd med att ha lyckats med målsättningen att på kortast möjliga tid ta sig tillbaka till Damallsvenskan.
-Det är inte bara andra lag i Damallsvenskan som ska känna sig nöjda med att vi tog oss tillbaka så snabbt. Vi själva är jättestolta över bedriften. Det är en sak att vilja en annan sak att klara av det hela. Vi tappade ju en del spelare när vi ramlade ur och med tanke på det är jag mer än nöjd med hur bra vi höll hela säsongen, säger Peter till damfotboll.com.

Bara en förlust under seriens gång tolkar jag som om att ni var rätt överlägsna i Norrettan?
-Både jag och nej. Under våren rullade det på, det var under hösten vi fick det lite jobbigare. Lagen lär sig hur dom ska spela mot oss och vi fick möta allt fler som backade hem och försökte bevaka poäng.

Ni har börjat se om ert hus och en del spelare har precis förlängt sina kontrakt. Var behöver ni förstärka för att Piteå denna gång ska klara sig kvar i Damallsvenskan?
-Vi pratar väl om en spelare i varje lagdel och det jobbet är igång sedan en tid tillbaka.

Kan du nämna några namn?
-Nej, det får komma ifrån föreningen när det är klart.

Målvakten Stephanie Labbé är bra men kommer ni att behålla henne?
-Jag vet inte, vi har en pågående diskussion. Det är svårt med en målvakt som är borta så mycket på grund av landslagsuppdrag. Stephanie konkurrerar ju om en plats i det kanadensiska landslaget och redan i år var hon borta i åtta matcher. Det funkar så klart inte i Damallsvenskan.

Då är kanske Hedvig Lindahl en målvakt ni jobbar på?
-Vilken klubb gör inte det, svarar Peter snabbt.

Vi vet åtminstone en (reds anm.)