"Bara" 7.000 såg världsmästarna

I årets näst sista match vann världs- och europamästarna Tyskland över Australien med 2-1. Inför bara 7.229 åskådare (en besvikelse om man jämför med siffrorna i tidigare matcher i år) inledde Tyskland bäst men Australien tog ledningen.

En felpassning av högerbacken Sonja Fuss resulterade i en lång boll från de tyska mittbackarna och 17-åriga Samantha Kerr (Perth Glory) överlistade dagens målvakt Ursula Holl. 28 minuter var spelade och tills dess hade bara Tyskland haft chanser, den bästa genom Inka Grings som nickade ett inlägg av Babett Peter mot ribban.

Baklängesmålet störde tyskorna ordentligt, trycket mattades av rejält, men ändå kom kvitteringen. En perfekt passning av Lira Bajramaj och en mottagning av yppersta världsklass av Inka Grings som sedan fintade bort både en försvarare och målvakt.
Matchen stod 1-1 efter 36 minuter och med det resultatet gick man till pausvilan.
I andra halvleken fick Wolfsburgspelaren Martina Müller spela forward och det var också hon som kunde sätta 2-1 efter en retur drygt 20 minuter före slut. Tyskland hade fler chanser att utöka ledningen genom Martina Müller och den mycket starka inhopparen Celia Okoyino da Mbabi (som fick rycka in efter bara 25 minuter för Bundesligas skyttedrottning Kerstin Garefrekes som utgick skadad), men Australien fick slutligen ett mycket respektabelt resultat mot Tyskland. Tack vare den utmärkta målvakten Michelle Barbieri slutade matchen med bara uddamålsförlust för Australien som visade att det är ett lag att räkna med nästa år i VM-slutspelet.

matsf 2010-11-01 05:35

Mina drömspelare, Lira Bajramaj och Inka Grings. Förhoppningsvis ser de till att VM-guldet stannar i Tyskland.