KIF Örebro cupmästare

Kim Ekebom gjorde sina första mål för KIF Örebro i cupfinalen mot Djurgården. Svenska cupmästare är den första titeln KIF Örebro någonsin tagit. Segersiffrorna skrevs till 4-1 (3-1).
KIF Örebro Svenska cupen-mästare 2010. FOTO:.Rainer Fussgänger

Djurgården missade att sätta prägel på matchen när Emma Lundh brände straffen som blev efter att hon själv gick omkull fri med Kristin Hammarström i KIF Örebros mål. Det hade bara gått drygt två minuter. Bortsett från straffmissen var det Emma som hade Djurgårdens bästa chanser hela matchen.

Sanna Valkomen nickade in 1-0 för KIF Örebro efter Sanna Talonens hörna.
Emma Lundh kvitterade på ett överraskande skott som slank emellan ett stillastående KIF Örebro-försvar och tvingade strax efter Kristin Hammarström att tippa bollen över ribban.
Marie Hammarström övertygade lika mycket som i landskampsdebuten och drog en frispark långt utifrån höger direkt i mål till 2-1. Matchens snyggaste mål och ett mycket viktigt sådant.

Kim Ekebom nickade elegant in 3-1 på inlägget från Maria Nordbrant. Djurgården kunde inte komma tillbaka i andra halvlek som inte blev lika rik på avslut.
Kim Ekeboms rusch på vänsterkanten avslutades med att hon bröt in och med en sträckt vrist sköt i bortre hörnet punkterade finalen.

DIFDAMsaman 2010-11-01 15:38

jag hålller med petersson Örebro ska vara jävligt glada att domaren inte visade ut Kristin Hammarfummel för det där hon gjorde mot Emma Lundh och var för gjorde hon inte det Hedvig Lindhal blev utvisad för en sådan sak det kallas Friläges utvisning har inte jenny hörtalas om det eller? synd att sånt här altid ska drabba just dif med domare som svider dif i ansiktet