Förlänger med Tyresö men lånas av Hammarby

Helén Eke som har kontrakt med Tyresö FF 2011 har förlängt kontraktet att gälla även 2012 men lånas under 2011 ut till Hammarby IF DFF.

Helén var en av Tyresös fem egna produkter i truppen 2010 men även utlånad till Rågsveds IF i Norrettan och har där fått mycket beröm.
Inför 2011 såg nye tränaren Stefan Fredriksson och Tyresö FF fram emot att lyfta Helén ytterligare ett steg närmare hennes mål – en plats i Tyresös startelva.
Konkurrensen i backlinjen är väldigt tuff med spelare som Karin Lissel, Johanna Frisk, Annica Svensson, Line Röddik Hansen och Petronella Ekroth samt under 2010 även Elaine och Anna Bergendal.

- Helén tog själv kontakt för att diskutera olika möjligheter och föreslog att förlänga sitt kontrakt med Tyresö FF till 2012 och samtidigt titta på möjligheterna att bli utlånad till allsvensk klubb under 2011, förklarar Tyresö FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.
- Vi förstod Helén och har i ett par veckor försökt få till en lösning. Samtidigt behövde vi klara att ersätta henne i truppen. Under helgen kom vi överens med U20-landslagets lagkapten, Emilia Appelqvist som kommer från AIK samtidigt som Tyresö FF och Hammarby blivit överens om att låna ut Helén så i slutändan en bra lösning för alla, summerar Hans Löfgren.