Vittsjö slog Linköping!

Vittsjö GIK fick en start på årets träningsmatcher som ingen kommer att glömma i första taget. Sveriges kvartsfinalist i UEFA Women´s Cup Linköpings FC med i stort sett hela garnityret av sina landslagsspelare besegrades i Helsingborg på fredagkvällen med 1-0.

- Det gäller att göra mål, säger LFCs tränare Jörgen Petersson.
- Vi bytte i princip hela laget till andra halvlek och då fick vi ordentligt tryck framåt.
Vittsjö GIK bytte också flitigt.
- Vi förde första halvlek och spelade med tremanna-anfall, säger nye huvudtränaren Thomas Mårtensson (f d assisterande i Kristianstads DFF).
En annan f d KDFF-spelare Sofie Andersson gjorde målet efter ett fint anfall där defensiva mittfltaren Vlora Bajraktamaj var mycket delaktig.
- Jag är så klart mycket nöjd med att vi kunde hålla ihop laget så bra. Johanna Rosen och Charlotte Bergstrand bildade ett mycket starkt mittförsvar, säger Thomas Mårtensson.
Nora Holstad-Berge och Charlotte Rohlin var Linköpings FCs bästa för kvällen på motsvarande positioner.
- Marianne Gajhed, vårt danska nyförvärv, motsvarade de höga förväntningarna med sitt passningsspel, tillägger Jörgen Petersson.
I andra halvlek kom även LdB FCs Therese Sjögran in och förstärkte LFC.
- Hon har tränat med oss så det var helt i sin ordning att hon även skulle få speltid, säger Jörgen.

Rufus 2011-01-15 00:49

För Jörgen Petersson och ledargarnityret i LFC är nog inte slutresultatet som sådant det mest oroväckande inför säsongen, nej, snarare är det oförmågan att göra bra avslut och mål. Det bådar förstås inte gott inför CL-mötena med Arsenal. Linköpings FC:s akilleshäl är och förblir uppenbarligen det svaga anfallet. Att ha Damallsvenskans bästa försvar räcker inte långt, tyvärr, om man siktar mot toppen! En och annan målsäker forward, typ Manon Melis eller Pavlina Scasna, är vad detta lag skulle behöva.

Per 2011-01-15 02:38

Tänka sig!?
Torska mot Vittsjö! Trots förstärkning med "sveriges bästa spelare"!!
Grattis Vittsjö!!!
Och, eh, lycka till då, LFC... . . . . . . . . .(de e ju bara januari)

Martin 2011-01-15 15:33

Håller med Rufus men måste samtidigt tilägga att LFC under guldåret 2009 inte hade någon 'supermålskytt' heller. Då var Asllani och Landström bäst med 12 mål vardera. Sen så var ju detta just en träningsmatch och därför känns det lite tidigt att dra för stora växlar. Det var positivt att höra att Gajhede var så bra som man kunnat hoppas, även om ju hon inte får vara med mot Arsenal.

Jag hoppas mycket på att Gill, som ju inte var med i denna match, kommer bidra till att LFC bokstavligt talat får mer tyngd i anfallsspelet, något man saknat sedan tappet av Landström. Att hon inte heller är någon '25 målsspelare' är inget jag stör mig på. Det känns mer riskfyllt att ha en spelare som står för hela offensiven.

Rufus 2011-01-15 16:37

Självklart ska vi inte hetsa upp oss för mycket över ett i och för sig överraskande resultat från årets första träningsmatch. Att det handlade lika mycket om träning som om tävling erkänner också Jörgen Petersson. Ändå kvarstår ett bekymmersamt faktum för Linköping: Hur få fart på målskyttet? Lika mager utdelning detta år som under 2010 och en topplacering är i farozonen. Att Katryn Gill kan bli det som avgör skillnaden mellan triumf och halvfiasko är inte omöjligt. Gill har ju dessutom samma "höjd över havet" som Landström, 180 cm. Kanske ett lyckotecken?

Tack, Martin, för dina välformulerade och nyanserade kommentarer!

Mark 2011-01-15 19:40

"Vow!"

anfo00 2011-01-16 02:01

Varför sån uppståendelse, herregud...är det torka på nyheter. Vi vet att Linköping har många nya spelare eller hur och att det var första träningsmatchen.

För damfotbollen 2011-01-16 11:25

Trevligt att Linköping har många nya spelare, det har Vittsjö också. De har tränat en vecka tillsammans efter uppehållet på en isig svårspelad plan i Bjärnum. Det gör det hela mer intressant ur "Vittsjö"-ögon sett. Vi som som såg matchen kan konstatera att resultatet inte är orättvist på något sätt. Linköpings vassaste målchans stod Theres Sjögran för i andra halv lek. I stället för att förringa Vittsjös resultat kan man kanske glädja sig över att Vittsjö verkar vara ett lag att räkna med, ett lag på uppgång som inte gick in i matchen, redo att förlora. Linköping med sin kompetens och rutin behövde kanske få en erfarenhet av det här slaget.

Per 2011-01-16 13:31

Om man lägger till och drar ifrån alla "tänk på", "men", "ifall", o.s.v., som ju kan bli ganska många i samband med matcher så här års, så kommer man ändå i slutänden fram till att det var riktigt starkt gjort av Vittsjö. Åter igen; Grattis Vittsjö!!!