Emma Lindqvist förlänger med AIK

AIK som ramlade ur Damallsvenskan 2010 är överens med rutinerade Emma Lindqvist om ett nytt ettårskontrakt. . Emma kom till AIK från Bälinge IF inför 2009 och har hittills spelat 31 tävlingsmatcher för klubben

27-åriga Emma Lindqvist inledde 2000 sin damallsvenska karriär med Umeå IK och det blev med dem bland annat fyra SM-guld och två segrar i UEFA Women’s Cup innan hon 2006 skrev på för Bälinge IF. Debuten i AIK-tröjan skedde i bortamatchen mot Hammarby IF DFF (0-2) den 1 april 2009 och det första målet kom i Svenska cupens bortamöte med Gamla Upsala SK (4-0) den 21 maj samma år.

Patrik Jildefalk, AIK:s tränare kommenterar:
-Det betyder mycket för oss att Emma fortsätter. Hon blir definitivt en av nyckelspelarna i laget och med sin rutin blir hon ovärderlig bland våra unga spelare och jag tror definitivt att hon kommer att bli en av profilerna i Norrettan nästa säsong.
AIK som ramlade ur Damallsvenskan ska förstås försöka sig på att snabbt ta sig tillbaka. Hur ser du på era chanser i Norretttan den kommande säsongen?
– Vi blir ett starkt lag även om många är unga. Fjolårets kamp i Damallsvenskan är inte bortkastat en sådan säsong ger också erfarenhet, säger han.
Vilka är de tuffaste konkurrenterna?
– Sunnanå är nog det starkaste kortet, följt av Kvarnsveden och Sundsvall, fast det finns ju många bra lag i Norrettan som kan bli ett riktigt getingbo i år, tror Patrik.