Uddamål, då vinner USA

USA besegrade Japan med 2-1 i den första gruppspelsmatchen i Algarve Cup, samtliga mål gjordes i den första halvleken.

USA målvakt, Nicole Barnhart, gjorde sin tolfte landskamp på raken. Hon blev direkt inblandad när USA tog ledningen efter bara nio minuters spel. Nicole slog frisparken som Amy Rodriguez tog emot en bit utanför straffområdet. Felvänd, snurrade hon runt och fick på ett perfekt skott som gick i mål.

Japan som inledningsvis var på hugget tappade allt spel och USA fick allt mer bollinnehav. Ett skott av Yuki Nagasato (som spelar i Turbine Potsdam) fick Nicole Barnhart briljera på, men omställningen efter den räddningen resulterade i ett nytt mål för USA . Heather O´Reilly drog snabbt iväg på högerkanten och levererade sen en perfekt passning in i straffområdet till Megan Rapinoe som satte 2-0 i den 18:e minuten.

Efter en halvtimmes spel fick Japans enträgna försök att jobba sig in i matchen resultat. Dittills hade Japan varit vassast vid fasta situationer och det var vid en sådan det blev utdelning. Heather O´Reilly fällde Yuki Nagasato i farligt läge strax utanför straffområdet. Aya Miayama, som är något av en frisparksspecialist, ställde sig bestämt vid bollen, drog på ett skott mot högra krysset, bollen tog i ribban och studsade in i mål, otagbar för Barnhart. Reduceringen 2-1 kom i den 33:e minuten och det resultatet stod sig matchen ut.

Pia Sundhage USA:s förbundskapten kommenterar matchen:

– Jag är nöjd med vinsten, alltid skönt att få en bra start på en turnering. Vi fick till ett bra passningsspel och skapar bra situationer. Vår bästa spelare idag var Heather O´Reilly , hon tog sig fram gång efter annan på högerkanten och var också den som slog passningen till vårt första mål.

Japans reduceringsmål var visst en riktigt godbit?

– Skojar du, det var hur snyggt som helst, vilken träff hon fick, säger Pia till damfotboll.com