Hammarby - Djurgården 1-4

Hammarby tog emot Djurgården i försäsongens första derby och förlorade med 1-4. Ett derby är månne alltid ett derby men man bör också komma ihåg att en träningsmatch inte är något annat än just en match för tränings skull.

Däremot är det knappt med tid kvar till Damallsvenskan drar igång och alla lag behöver lira boll för att komma in i det allsvenska tempot. Så även aktörerna på Kanalplan denna kyliga söndag – Hammarby och Djurgården.

Efter söndagens match kan vi konstatera två saker. Inget av lagen har hittat rätt tempo ännu, det finns en hel del att jobba med. Men matchen visade ändock intentioner på bättre, roligare, spel än i fjol – från båda lagens håll.

- Vi är långt ifrån där vi ska vara. Vi ser att det finns många bitar vi måste jobba på, säger Hammarbys tränare Tino Katsoulakis till damfotboll.com efter matchen.

Många bitar kvar att jobba på hos hemmmalaget alltså. Och det syntes under matchen att laget ännu inte är redo för seriestarten. Det är inte heller Djurgården – men höll i taktpinnen första halvleken. Djurgården tog också ledningen en kvart in i matchen genom Matilda Rosqvist. Resultatet stod sig halvleken ut och kändes inte alls oförtjänt även om Hammarby hade ett par chanser att kvittera.

Den andra halvleken var bara 4 minuter ung när nyförvärvet Mami Yamaguchi utjämnade ställningen till 1-1. Målet föranleddes av bra Bajen-lir och där och då kändes det som att Hammarby skulle ta tag i, och styra, resten av matchen. Så blev det inte.

Ologiskt och en aning oförtjänt tog Djurgården ledningen två gånger om inom loppet av 10 minuter. 2-1målet föll efter en rörig situation där undertecknad inte kunde se vem som var sist på bollen. Dock klarade undertecknads kassa ögon av att urskilja nästa målgörare – Catrin Jonsdottir. Även denna gång kom målet efter en hörna och Jonsdottirs avslut såg inte helt otagbart ut men Minna Merilouto i Hammarbys mål fick ändock släppa bollen förbi sig.

Djurgården hann även med att göra 4-1 innan matchen blåstes av. Dora Maria Larusdottir blev matchens sista målskytt.

- Vi ska bland annat bli mycket bättre på vårat positionsspel. Vi har sagt att vi måste utvecklas hela tiden, även i serien. Vi är inte klara ännu och vi jobbar med ett nytt sätt att spela. Det är svårt. Det är stora förändringar. Men det finns ljusglimtar, konstaterar Tino.

- Vi är lite bättre idag än vad de är. Men 4-1 är kanske lite väl mycket. Jag tyckte att vi spelade ett ganska bra spel, som jag är rätt nöjd med. Vi behöver komma in i tempot och få till ett bättre spel högre upp i banan, säger Djurgårdens tränare Patrik Eklöf angående lagets insats denna söndag.

DIFDAMsaman 2011-03-13 23:22

år 1891 på ahlberget 4a i hjärtat av stockholms stad där bildades vi vi är bäst i stan vi är bäst i stan djurgårdensif vi är bäst i stan. men hallå Matilda Rosqvist heter hon Från Bollstanässk hon gjorde 2-1 målet så jag var itne ens där och vet det konstigt konstigt

DIFDAMsaman 2011-03-13 23:31

hon har spelat 2 år i dif skärpning alva

le méchant 2011-03-14 08:35

Kul att se Mia Jalkerud tillbaka i rätt lag och på rätt nivå igen. Välkommen tillbaka till Allsvenskan, Mia!

För övrigt var det inte enkelt att se, från läktarplats, vem som gjorde Djurgårdens 2-1-mål. Situationen var mycket tilltrasslad.

Mark 2011-03-14 10:13

"1-4: Press innan de får kontroll på bollen."

Rainer Fussgänger 2011-03-14 12:52

Ibland ä'r det mkt svårt att se, sen har vi ju inga repriser att gå på i träningsmatcher. Men man kan alltid fråga spelarna vem som gjorde mål, de brukar vara ärliga.

DIFDAMsaman 2011-03-14 14:34

ja jag frågade Irma

Alva Nilsson 2011-03-14 15:35

Jag var en aning stressad när jag skrev texten och tänkte "varför inte vara ärlig och erkänna att jag inte vet målskytten?"

DIFDAMsaman 2011-03-14 21:39

du kunde ha frågat någon efteråt

DIFDAMsaman 2011-03-14 21:41

du har väl kontakter som jornalist gnesta kalle

Alva Nilsson 2011-03-14 22:11

@DIFDAMsaman: #gåochläggdig!

Grimulv 2011-03-15 11:50

Word...

DIFDAMsaman 2011-03-15 22:23

0-1 Matilda Rosqvist
1-1 Mami Yamaguchi
1-2 Katrin Jonsdottir
1-3 Dora Maria Larusdottir
1-4 Dora Maria Larusdottir

Alva Nilsson 2011-03-16 11:59

@DIFDAMsaman: Har du kopierat det från Djurgårdens hemsida? Då kan du ju läsa vem som skrev den texten...

DIFDAMsaman 2011-03-16 15:46

det var väl gnesta kalle som borde gå till pressbyron i gnesta i stället för att inte se vem som gör mål i en match

DIFDAMsaman 2011-03-16 15:47

har dom inget lag i björnlunda måste ni lantisar åka till stockholm och invardera våran stad ja just det ni har brist på resturanger man får åka i en halvtime och inte var det någon bra lunch heller ush för att bo i gnesta

DIFDAMsaman 2011-03-16 15:58

gnesta kalle dom heter hammarbyifdff inte bajen det är ett smeknamn förstår inte att dif dam låter dig skriva när du gör sådana tabbar

Alva Nilsson 2011-03-16 16:58

DIFDAMsaman:
Jag har ett namn. Det är INTE Kalle (men det tror jag bestämt att vi redan pratat om, men du kanske inte lyssnade?). Jag är inte född i Gnesta och har endast bott där i tre år av mitt liv. Jag lagar min mat själv, så restaurangernas kvalitet ger jag blanka fan i. Björnlunda är för övrigt en vacker håla med en bra fotbollsplan. Björnlunda har inget damlag längre, men för några år sedan spelade vi trean. Herrlag finns. En Djurgårdsbekant, Lucas Nilsson, och jag har samma modeklubb - nämligen Björnlunda IF. Nästa gång jag träffar honom ska jag framföra dina åsikter; för du menar väl att han aldrig borde ha skrivit på för Djurgården? Att han, som den lantis han är, borde stannat i Björnlunda hela livet?

Jag har verkligen ansträngt mig för att hålla en trevlig ton mot dig. Men det räcker nu. Sluta bete dig som en idiot och kom in i spelet istället.

Kommentarsfunktionen här på damfotboll.com är ingen utrymme att snacka och skriva totalt irrelevanta saker. Kan inte du sluta upp med det? Du skriver ofta rent utsagt idiotiska saker, och jag tror helt ärligt inte jag är den enda som tycker det.

Antingen byter du ton. Eller så svarar jag inte mer på vad du skriver. Valet är ditt. Jag diskuterar gärna damfotboll med dig. Men då vill jag inte att beter dig som du gör nu, för jag tycker inte att du är speciellt trevlig eller rolig - mest jobbig faktiskt.

Kan du inte glädjas åt att jag bryr mig om, och skriver om, damfotboll? Det är väl bra att någon gör det? Ibland gör jag fel, men ganska ofta gör jag väl ändå rätt? Djurgården låter inte mig skriva för dem. Faktum är att de ringer mig och ber mig skriva. Det är inte så att de låter mig skriva av välgörenhet om man säger så.

Har du förstått vad jag säger nu? Jag kommer aldrig mer att svara dig om du inte byter ton och blir lite trevligare - omgående.

Tack!

DIFDAMsaman 2011-03-16 21:35

jag sa bara att det heter inte bajen det är ett smeknamn det borde du som jornalist veta

Grimulv 2011-03-17 17:10

@Alva

Mata inte trollen...