Oavgjort för Umeå Södra och Bollstanäs

Till slut var nog båda lagen nöjda med oavgjort. Sista minuterna mellan Umeå Södra och Bollstanäs var nervösa för båda lagen att något misstag skulle fälla avgörande. Seriepremiären slutade 1-1.
Patricia Hägglund räddade i sin come-back en poäng för Umeå Södra.

Det var även premiär för Umeå Södra att spela på Röbäcks-planen med bättre konstgräs än på Dragon.
Olyckligtvis spelades matchen samtidigt med Umeå IK-Djurgården på Gammliavallen.

Första halvleken präglades av kamp och också av nervositet. Många bolltapp på mitten och slarvigt passningsspel. Båda lagen saknade nästan helt kantspel vilket gjorde att deras starka mittförsvar ofta ganska enkelt kunde avstyra.

Två jättechanser skapades i början, Emelie Strand i friläge hos hemmalaget efter fyra minuter i stolpens insida och Josefin Jonsson hos Bollstanäs strax utanför sedan hon fått fram en tå i en duell med målvakten Jessica Lundberg efter drygt tio minuter.

Efter att Umeå Södra dominerat den första kvarten tog dock Bollstanäs sakta över initiativet och var något bättre under resten av halvleken och tog också ledningen i slutet på första halvlek. Med en frispark mitt på Umeå Södras planhalva lyfte Malin Engdahl in bollen och efter ett par touchar kunde Bollstanäs notriska målskytt Jennifer Meier vända upp vid straffpunkten och skjuta ett skott som Jessica Lundberg var nära att rädda men bollen gick stolpe in.

I andra halvlek ökade vinden och gav en kraftig medvind i dubbel bemärkelse år Umeå Södra som långe stunder parkerade på Bollstanäs planhalva. Försöken att komma igenom i mitten fortsatta var fruktlösa och trots ett stort bollinnehav skapades det inga större farligheter mot Bollstanäs nyförvärv för året i mål, Pernilla Ebberyd. Bollstanäs kom igen i en period och hade ett par giftiga möjligheter att utöka, men efter en lång utspark från Jessica Lundberg hamnade bollen till slut hos matchens stora profil, Patricia Hägglund i hemmalaget som efter att ha gjort bort sin ytterback sköt ett skott som via en Bollstanäs-försvarare borrade sig upp i bortre krysset. Hägglund är tillbaka efter ett år i Schweiz och låg bakom nästan allt i anfallsväg hos hemmalaget. Efter sex tilläggsminuter med några halvchanser åt båda håll blåste sedan den utmärkte domaren Ulf Johansson av matchen.

Bollstanäs tränare Peter Svensson hade hoppats lite mer av spelet men var trots den sena kvitteringen nöjd med en poäng. Han berömde lagets starka mittförsvar och även ett annat nyförvärv, ytterbacken Sofie de Besche.

Tränaren Torbjörn Nordström i hemmalaget tyckte att det var en typisk premiärmatch där det fanns perioder med bra spel men också stunder av obeslutsamhet, framför allt i sista tredjedelen. Även Nordström var nöjd med poängen i och med att kvitteringen kom så pass sent. Målvakten Jessica Lundberg fick extra beröm för några avgörande insatser och Nordström plussade också för sina inhoppare som gav extra energi i slutskedet.

Som helhet en jämn match med mer kamp än spel och det blir spännande att se hur dessa lag står sig i serien efter denna premiär som blev svårspelad i och med den kraftiga vinden.