Osäkert men LdB FC tog sina tre poäng

Det svajade betänkligt när LdB FC Malmö ställdes mot Hammarby på tisdagskvällen. Malmö startade starkt men körde fast när Hammarby spelade smart i defensiven och en smärre chock utlöstes nog när Hammarby tog ledningen genom skånska Lina Larsson.
Sara Björk Gunnarsdottir vrålar ut sin glädje efter sina tre mål. FOTO: Fredrik Hasselgren

Malmö körde fast och Hammarby tog för sig, spelade smart och via Mami Yamaguchi på mittfältet så skapades man flera chanser. Jessi Sharro hade ett jätteläge att utöka Hammarbys målskörd men Thora Helgadottir räddade.

Tino Katsoulakis var inte nöjd med förlusten men såg nykter på matchen som han menade att Malmö vann rättvist.
– Vi följde vår plan och i första halvlek spelade vi riktigt bra. Ett mål till på någon av våra chanser och vi kunde ha tagit poäng mot mästarna på deras hemmaplan. I I andra halvlek orkade vi inte, LdB FC lyfte upp och fick hål på oss tidigt. Synd att Helen Nottebrocks skott från 40 meter inte gick in utan tog i ribban. Jag ogillar att förlora men är nöjd med våra tendenser i spelet. Vi håller på att skapa ett nytt Hammarby, avslutar Tino.
lilla.jpg
LdB FC Malmö som redan efter en halvtimme fick höra tränaren Martin Sjögren, skrika ” vakna nu för helvete” ökade tempot i andra halvlek. Och som en vulkan klev hon fram Isländska nyförvärvet Sara Björk Gunnarsdottir och ordnade seger med ett äktta hat-trick i sin allsvenska premiär.

Kan det bli bättre än så här frågade vi Sara?
– Man vet aldrig men just nu är jag bara glad över att ha gjort bra ifrån mig i premiären. Ett hat-trick gör man inte ofta även om det har hänt någon gång på Island, berätta Sara för damfotboll.com.

Martin Sjögren, tränare i LdB FC Malmö gladdes åt de tre poängen:
– Vi körde fast i första när Hammarby stängde av vår högersida och när vi får målet i baken är vi passiva. I andra halvlek spelade vi rakare och snabbare in bakom deras backlinje och vi fick snabb utdelning efter bara några minuter. När vi sen tog ledningen i den 54:e minuten kändes det som om vi hade greppet igen. På det hela taget gjorde vi ingen kanonmatch men jag tycker ändå att vi vann välförtjänt.

Läs mer
AttachmentSize
lilla.jpg55.07 KB
Mark 2011-04-20 09:10

"Tyresö, Linköping, Göteborg och Malmö klarade Karla Kicks fair play: Två omgångar utan en varning. "