Kort hembesök för Jessy Sharro

Jessy Sharro lämnade Borås för att bli allsvensk fotbollsspelare för två år sedan. Nu är hon tillbaka – men bara för en kort visit. Som startspelare i Hammarby jagar hon tre poäng mot sitt gamla lag Dalsjöfors på långfredagen.
FOTO: Fredrik Hasselgren

- Det är en väldigt viktig match för oss. Vi måste ta tre poäng men Dalsjöfors kommer att vara lika taggade som oss. Det gäller att vi jobbar hårt hela matchen, säger hon inför matchen

Just Dalsjöfors var klubben Jessy Sharro bytte för att flytta till Linköping. Då var det ingen som räknade med att Borås-laget skulle kunna ta steget upp från Söderettan.

Desto större glädje efter avancemanget förra hösten, även hos den utflyttade 20-åringen med känslor kvar för sitt gamla lag.
- Jag blev väldigt glad för deras skull, det var ett stabilt lag hela året och vann trots att det fanns flera andra bra lag i serien. Men i de första omgångarna har man sett att de inte räckt till i allsvenskan, säger Jessy Sharro som efter beslutet att byta klubb till den här säsongen förde samtal med Dalsjöfors.

Det var kontakt – utan att leda till kontrakt.
- De kontaktade mig, men jag ville hellre spela för Hammarby. Jag kände att jag skulle utvecklas mer där men Dalsjöfors var också intressant ett tag.

Hammarbyseger på försäsongen
Intrycken av Dalsjöfors två första allsvenska matcher har varit att laget inte riktigt har kunnat spela in sig i matcherna utan tappat mark och istället försökt utnyttja snabba spelvändningar. Intryck som också Hammarby fick med sig från en träningsmatch i slutet av mars.
- De spelar lågt försvarsspel och har inget eget spel, kör gärna på kontringar. Vi vill anfalla och kommer att ha mycket folk med oss upp. Det gäller att vi är noggranna och inte lämna utrymme för omställningar.

Hammarby vann försäsongsmötet med 1-0 och fick också prova på den stora spelplanen Borås Arena.

Hur ska ni spela för att lyckas imorgon?
- Vi ska spela vårt spel, helt enkelt. Inga långbollar utan passa genom laget, från backlinjen ut på kanterna och tillbaks. Ha många spelare inne i boxen som kan ta avslut, säger Jessy Sharro inför det tidiga bottenmötet. Både Dalsjöfors och Hammarby är ute efter att spräcka nollan i poängkolumnen.

Inte oävet trots förlust
110421_2.jpg
Men nog är det skillnad på förluster och förluster. Hammarbys 1-3 på bortagräs i Malmö i tisdags var trots resultatet helt klart något att bygga vidare på. Hammarby gjorde ledningsmålet i en första halvlek där man störde LdB:s speluppbyggnad på mittfältet kraftigt. Efter paus rann visserligen två snabba baklängesmål in men man gjorde ett ändå ett tappert försök att spela sig in i matchen igen och skapade några lägen till kvittering.
- Vi är lite sega i början av andra halvlek, sen jobbar vi oss in och jobbar hårt för att försöka kvittera. Vi gör ett bra jobb, det är nog det vi kommer att få göra i alla matcher i år, säger Jessy Sharro som upplevde insatsen som klart bättre än förlusten i premiären.

- Jag tycker inte att vi är jättelångt ifrån med ribbskott, och nick utanför på hörna. Mot Umeå spelade vi bara i en halvlek i princip, det är alltid lättare att komma till en ny match när man vet att man har gjort en bra sista halvlek.

Själv fick hon visa upp sig för TV-publiken i en offensiv roll i tisdagsmatchen, både med sista passningen och egna avslut. I sin nya klubb har hon klivit in som startspelare.
- Jag känner mycket större förtroende från tränaren här, det är viktigt med speltid.

Vill vara spelande lag
Tillsammans med flera unga spelare är Jessy Sharro en del av Hammarbys nysatsning – där likaledes nya tränaren Tino Katsoulakis drar upp riktlinjerna.
- Det tar tid för oss att lära sig Tinos spelidé, men det jag gillar så mycket är att han vill göra oss till ett spelande lag. Det tar ett tag och man måste ha tålamod.
110421_3.jpg
Klubbkänslan och de grönvita färgerna verkar däremot redan ha gjutit sig fast hos nyförvärvet.
- Vi kämpar för varandra, spelar för Bajen, Bajen är som ett stort hjärta för oss.

Vad har du satt upp som egna mål för säsongen?
- Att bidra mycket för Bajen i vårt anfallsspel, bli uttagen i landslaget och kämpa för att bli bättre i varje match.

Fredag 15.00 Dalsjöfors GoIF – Hammarby IF DFF