Första mål vi väntar på, Dalsjöfors

Två förluster, tio mål i baken och inget framåt är resultaten för Dalsjöfors GoIF efter två spelade omgångar i årets Damallsvenska. På långfredagen möter man Hammarby IF på hemmaplan i Borås.. Trots Hammarbys starka insats mot Ldb FC Malmö på tisdagen, räds inte tränare Staffan Thorstensson inför mötet med Stockholms-tjejerna.

– Rent spontant vill vi ju vinna men Hammarby är ett bra lag. Det blir en tuff match, säger Staffan till damfotboll.com.

Hur stor är fördelen att få spela på hemmaarenan Borås Arena?
– I den här matchen är det viktigast med publikstöd och det har vi. I övrigt är både vi och Hammarby IF vana vid konstgräs, säger Borås-tränaren..

Så sent som i tisdags mötte Hammarby storfavoriten LdB FC Malmö på Malmö IP, en match som Staffan Thorstensson såg och kan klart säga att det var en match där respektive lag hade var sin bra halvlek.
– Hammarby kan spela både fysiskt och smart så det kommer bli tufft för oss, men jag är absolut inte rädd inför matchen.

Den första säsongen i Damallsvenskan är fortsatt mållös för Dalsjöfors-tjejerna och det vill man ändra genom att minimera sina egna misstag och spela en betydligt enklare fotboll.
– Det har krånglat mycket för oss så tanken är att vi ska spela enklare men sedan får vi se om det räcker, berättar Staffan Thorstensson.

Hur tror du att Hammarby IF kommer att spela imorgon?
– Jag tror att man kommer att spela bollen inom laget. Det är så de har spelat förut och de är duktiga på det. Vi måste visa oss aggressiva mot dem. Det vore bra om vi kan göra några mål och få tre poäng. Vi får hålla tummarna, avslutar Staffan.

Text: Tone Westerlund