Historisk poäng för Dalsjöfors

Poängen efter 0-0 mot Hammarby blev Dalsjöfors GoIFs första någonsin i Damallsvenskan. Glädjen över den skymmer att det även var tredje matchen i rad utan mål, det första väntar Dalsjöfors fortfarande på.

Det blev en spännande match. Spelet Hammarby visade upp och som skakade LdB FC Malmö såg man dock inte mycket av. Hammarby fick en dålig uppladdning. I Herrljunga måste laget stiga av tåget från Stockholm och sedan bussas till Borås.
Dalsjöfors överraskade. När lagen möttes i en träningsmatch spelade man med lågt försvar, nu var det tvärtom och hög press. Hammarbyspelarna hade inte väntat detta taktiska drag och verkade litet handfallna.
Dalsjöfors radade upp flera bra chanser inom de första 20 minuterna genom Klara Lindberg, Jessica Jansson och Emelie Johansson. Inte förrän fem minuter senare fick Sandra Bjurteg i Dalsjöfors-målet göra ett ingripande när Lina Larsson kom till skott.

Hammarby ökade tempot i andra halvlek. Liksom i Malmö flyttade Matilda Agné upp från sin backplats.
Mami Yamaguchi stod för några bra dragningar men mer blev det inte.
Ett succéartat inhopp blev det för Dalsjöfors´ Mimmi Löfwenius, en kvart in på andra halvlek. Det var hennes debut i Damallsvenskan. Bland annat slog hon en genialisk passning som skar genom Hammarbys backlinje till Jessica Jansson som kom på andra kanten.
- Men jag var helt enkelt för trött för att få till ett ordentligt avslut, förklarade Jessica efter matchen.

Till Hammarbys bästa i matchen utsågs f d Dalsjöfors-spelaren Jessy Sharro och i hemmalaget mittfältaren Linda Westberg, en mycket säker passningsspelare som har en nyckelroll i laget.
- Det här var inte minst en mental urladdning, säger Dalsjöfors tränare Staffan Thorstensson.
- Nu gjorde vi inga enkla misstag som vi blivit straffade för i de tidigare matcherna.

Ubbe 2011-04-22 23:20

bye bye Bajen

Grimulv 2011-04-25 15:03

Stabilt bajen... :)