Vittsjö omgångens enda vinnare

Det ovanliga inträffade att alla matcherna i Söderettans tredje omgång slutade oavgjort - utom IFK Kalmar - Vittsjö. Vittsjö GIK fortsätter sitt segertåg och drog därmed ifrån som serieledare. IFK Kalmar besegrades med 2-1 på Gröndals IP inför 228 åskådare.

Första halvlek var spelmässigt jämn och händelselös. I 79:e minuten bytte Vittsjö in Josefine Mårtensson. I sin första bollkontakt drog hon på sig en frispark mellan hörnflaggan och mittlinjen ute på kanten. Josefine sköt sedan själv bollen i bortre krysset bakom en chanslös Lovisa Johansson i Kalmar-målet.

Två minuter senare blev Sofie Andersson frispelad och placerade bollen till höger vid stolproten till 2-0 för skånskorna. I slutminuten reducerade Kalmar till 1-2 genom Mamy Ndiaye.

IFK Kalmars tränare Lars Svensson
- Det var en tuff match med mycket kamp. Spelet var ganska tillknäppt. Vittsjö lyckades få ett övertag i andra halvlek. Vi har fått en tuff start på säsongen.

Thomas Mårtensson Vittsjö GIKs tränare:
- Första halvlek hade Kalmar väl så mycket boll som vi. I andra tog vi över då Emma Sjödahl och Sofie Andersson kunde hålla fast bollen och skapa längre anfall. Ett extra stort plus till Johanna Rosén och Ida Ohlsson.