Seger för Kalmar i en annars jämn match

Hovås Billdal inleder piggt precis som dom gjort tidigare matcher. Men ju längre matchen spelas tar Kalmar över mer och mer, anfaller med mer folk,skapar giftigare chanser och vinner till slut med 1-0

Hovås Billdal tenderar att anfalla med en ensam forward utan uppbackning och får stundtals jaga mycket boll på mittfältet.
Även om det skapas lite spridda chanser åt bägge håll är Kalmars lite farligare och Hovås Billdals målvakt för dagen Susanne Nilsson gör ett par riktigt bra räddningar.
O-O i halvlek är ändå ett rättvisande resultat.

Andra halvleken startar som den första med ett piggt Hovås Billdal. Matchen tar dock en ny vändning när Kalmars Mamy Ndiaye rivs ner i straffområdet i den 53 min.
Kalmars lagkapten Elin Olofsson sätter straffen säkert (?) i mål. Stenhårt via ribban och in. Just Kalmars Mamy Ndiaye skapar tillsammans med Linnea Johanssson stor oro i Hovås försvaret gång på gång.

Hovås arbetar sig tillbaka in i matchen och skapar ett konstant tryck dom sista tjugo minuterna utan att få till ett kvitteringsmål. Bl a har man två bra frisparkslägen precis utanför Kalmars straffområde som blir resultatlösa. Kalmar gör två taktiska byten i den 88 och 91:a minuten allt för att stoppa upp Hovås Billdals tryck, håller undan och vinner med 1-0. Ett välförtjänt resultat om man ser till matchens helhet då Kalmar ändå var det starkare laget och skapade fler farliga målchanser. Men Hovås Billdal gör återigen en stark insats och visar att man rår på även de tippade favoritlagen.

Slutresultat: 0-1, 53 min Elin Olofsson
Gult kort: Mamy Ndiaye (89)
Publik : 204 personer

Text: Anette Brorsson