Vittsjö GIK ohotad serieledare

Vittsjö GIK tog fjärde raka segern när man besegrade Sils IF på Vittsjö IP med 3-0. De 256 åskådare som sökt sig till matchen fick se två mål i första halvlek och ett i den andra halvleken.

Sils IF hade spelövertaget första kvarten av matchen. Sedan tog Vittsjö över. 1-0-målet kom i den 26:e minuten då en av matchens giganter Vlora Bajraktaraj hittade Sofie Andersson med en passning som Sofie satte bakom Malin Wahlström i Sils mål. I mitten av första halvlek fick Sils IF en frispark 10 meter utanför straffområdet. Caroline Berling siktade in sig på bortre krysset men bollen gick en bit utanför målet. 2-0 målet kom i 45:e minuten genom Emma Unkuri framspelad av Sandra Adolfsson.

Andra halvlek var händelsefattig. I 62:a minuten fick Sils IF en frispark strax utanför straffområdet. Caroline Berling slog frisparken rakt på Sonja Fransson i Vittsjö målet. I matchens 75:e minut fick Vittsjö en hörna. Johanna Andersson lade den, Emma Sjödahl gick upp på och nickade in 3-0. vlora.jpg

Roland Karlsson Sils IF:s tränare
- Vi spelade bra i första halvlek men orkade inte mobilisera i andra halvlek. Vi fick göra ett tidigt byte på mitten som inte var tänkt. Frida Öberg tvingades gå ut. Hon fick en törn i föregående match och det satt tydligen i. Vi har en tunn trupp med många skador. Viktiga Carin Berling kunde inte medverka p g a sitt jobb.

Thomas Mårtensson Vittsjös tränare
- I början av första halvlek var det ett ställningskrig. Sils IF hade övertaget de första 10 minuterna. Vi hittade lite enkla bollar för att luckra upp deras försvar. När vi fick med Sandra Adolfsson lite var det hon som slog passen till Emma Unkuri. Det var grädden på moset. Andra halvlek var händelsefattig och bevakande. Vlora Bajraktaraj och Sandra Adolfsson var planens giganter. De ägde innermittfältet och Sils IF kunde bara spela långa bollar.

Text: Anders Bystedt

BILDEN: Vlora Bajraktaraj har spelat både för LdB FC Malmö och Kristianstads DFF. FOTO: Anders Bystedt

AttachmentSize
vlora.jpg21.42 KB